Exxon Mobil - cel mai mare profit din ultimii șapte ani, datorită prețurilor mari ale petrolului

Exxon Mobil - cel mai mare profit din ultimii șapte ani, datorită prețurilor mari ale petrolului
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2022

Grupul american Exxon Mobil a obținut în trimestrul patru un profit de 8,87 miliarde de dolari, cel mai mare din ultimii șapte ani, datorită prețurilor mari ale petrolului, transmite Reuters

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a redus cheltuielile după ce cererea de combustibil a scăzut acum doi ani. De atunci, câștigurile au depășit nivelurile de dinainte de pandemie, ajutate de creșterea prețului petrolului, indicele de referință global al petrolului, Brent,, fiind la rândul său la un nivel maxim din ultimii șapte ani, scrie News.ro.

INFOGRAFICE Explicațiile creșterii în România cu aproape 10% a prețului carburanților CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Explicațiile creșterii în România cu aproape 10% a prețului carburanților

Exxon a dezvăluit o reorganizare a companiei pentru a accelera reducerea cu 6 miliarde de dolari a cheltuielilor de exploatare, pusă în mișcare anul trecut.

Reorganizarea ”ne va poziționa ca lideri în creșterea fluxului de numerar și a câștigurilor, performanța operațională și tranziția energetică”, a declarat directorul general Darren Woods într-un comunicat.

Menținerea prețurilor petrolului la un novel ridicat ”ne-ar determina să creștem ritmul programului de răscumpărare de acțiuni”, a declarat directorul financiar Kathryn Mikells.

Exxon a reluat răscumpărările de acțiuni luna trecută, după o lungă suspendare, cu angajamentul de a răscumpăra 10 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2023.

Acțiunile Exxon au crescut marți cu 5%, până la 80,02 dolari pe unitate, aproape de cel mai ridicat nivel nivel din ultimii trei ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon mobil
petrol