Exxon Mobil, partenerul OMV Petrom din Marea Neagră, a raportat rezultate financiare peste așteptări

Exxon Mobil, partenerul OMV Petrom din Marea Neagră, a raportat rezultate financiare peste așteptări
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 oct 2017

Gigantul petrolier american Exxon Mobil, partenerul OMV Petrom la concesiunea offshore de gaze natuale Neptun Deep din sectorul românesc al Mării Negre, a raportat rezultate peste așteptări pentru trimestrul al treilea. În urma veștilor bune pentru investitori, acțiunile companiei au crescut cu până la 1,6% premarket.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul Exxon în trimestrul al treilea s-a ridicat la aproape 4 miliarde de dolari, echivalentul a 93 de cenți pe acțiune, în creștere de la 2,65 miliarde dolari sau 63 cenți/acțiune în urmă cu un an.

Fără impactul negativ al uraganului Harvey, profitul ar fi fost de 97 de cenți pe acțiune, se arată în raport financiar al companiei. Analiștii contactați de Reuters estimau un rezultat trimestrial de 86 de ecnți/acțiune.

Ștefan Vuza plătește 127 milioane euro pe activele Oltchim. Profit.ro a anunțat că este în plin proces de strângere a banilor CITEȘTE ȘI Ștefan Vuza plătește 127 milioane euro pe activele Oltchim. Profit.ro a anunțat că este în plin proces de strângere a banilor

Veniturile au urcat, în perioada menționată, la 66,2 miliarde de dolari de la 58,7 miliarde de dolari în trimestrul al treilea din 2016.

Creșterea prețurilor petrolului și îmbunătățirea marjelor de rafinare au contribuit la rezultatele bune din trimestrul al treilea.

În 2012, ExxonMobil și OMV Petrom au anunțat descoperirea unui important zăcământ de gaze naturale cu sonda Domino-1 în zona de mare adâncime a blocului Neptun din zona românească a Mării Negre. Potrivit informațiilor inițiale, rezervele de gaze din acel perimetru au fost estimate între 42 de miliarde și 84 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Analiza viabilității comerciale a zăcămintelor românești din Marea Neagră este în plină desfășurare, decizia finală de investire ar putea fi luată în 2018, iar producția propriu-zisă ar putea începe în deceniul următor.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon mobil
omv
petrol
gaze
marea neagra
profit
neptun deep