Complexul Energetic Oltenia vrea să majoreze salariile angajaților anul viitor

Complexul Energetic Oltenia vrea să majoreze salariile angajaților anul viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2017

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, vrea să le majoreze salariile celor aproximativ 13.300 angajați, de anul viitor, dacă va încheia anul în curs pe profit, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Având în vedere faptul că rezultatele financiare înregistrate creează premisele încheierii anului 2017 cu profit, va exista posibilitatea ca angajații să beneficieze de majorări salariale în anul 2018”, se arată în comunicat.

Nu este însă specificată suma exactă pe care o vor primi în plus angajații, scrie News.ro.

Aproximativ 40 de angajați ai Complexul Energetic Oltenia (CEO) au intrat în greva foamei, marți, nemulțumiți de nivelul salariilor în raport cu condițiile de muncă, potrivit liderului Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldarușe. Oamenii susțin că producția a crescut, mulți dintre mineri au plecat, dar salariile au rămas la 1.400 – 1.700 de lei, în timp ce ale conducerii au crescut constant.

Alka ridică o nouă fabrică de biscuiți și snacks-uri în România, la Ploiești, inclusiv cu ajutor public CITEȘTE ȘI Alka ridică o nouă fabrică de biscuiți și snacks-uri în România, la Ploiești, inclusiv cu ajutor public

De asemenea, pe 23 octombrie, conducerea C.E. Oltenia a încheiat un acord cu toate federațiile sindicale representative care au semnat Contractul Colectiv de Muncă.

”Prin acordul semnat de ambele părți (administrație – sindicate), s-a stabilit modalitatea de alocare a drepturilor salariale aferente orelor suplimentare efectuate ca urmare a necesității asigurării stocurilor de cărbune și funcționării în siguranță a grupurilor energetice în perioadă de iarnă, conform programului stabilit”, arată comunicatul.

Oficialii companiei spun că orice economie înregistrată la fondul de salarii prevăzut în bugetul pe acest an va fi distribuită salariatilor, ”conform prevederilor art.153 din CCM (din economia realizată la fondul de salarii, estimată în ultimul trimestru al anului, se va constitui un fond pentru armonizarea salariilor angajaților cu salarii mici), această acțiune urmând a fi realizată în luna decembrie”.

Compania estimează totodată pentru acest an un profit brut de 186,4 milioane lei, după trei ani consecutivi de pierderi.

Starbucks deschide o nouă cafenea în Centrul Vechi, pe Lipscani. Anul trecut negocia pentru \ CITEȘTE ȘI Starbucks deschide o nouă cafenea în Centrul Vechi, pe Lipscani. Anul trecut negocia pentru "Palatul Bursei", din fața BNR

Producătorul de energie estimează venituri totale de 4,3 miliarde lei în acest an, în creștere cu 15% față de bugetul aprobat, respectiv cu suma de 563,77 milioane lei, arată proiecția privind bugetul de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2017.

De asemenea, rezultatul brut crește cu 184,48 milioane lei, la 186,4 milioane lei, față de bugetul aprobat.

Anul trecut, compania a avut pierderi de 139,8 milioane lei. Ultimul an când a realizat profit a fost 2013, când societatea a raportat un rezultat net de 4,59 milioane lei.

În primele nouă luni din acest an, CE Oltenia a produs peste 11 TWh și aproximativ 17 milioane tone de cărbune.

Producătorul de energie are aproximativ 13.300 de angajați.

Complexul Energetic Oltenia a fost înființat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni și Craiova cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia.

Ministerul Energiei deține 77,15% din acțiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acțiuni. Restul acțiunilor aparțin Electrocentrale Grup (0,84%) și Societății pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
salarii
angajati