Finlandezii și grecii se aliază pentru a produce energie regenerabilă în România. "Sunt atrași de potențialul și ambițiile României de a deveni o putere din surse regenerabile în regiune."

Finlandezii și grecii se aliază pentru a produce energie regenerabilă în România. "Sunt atrași de potențialul și ambițiile României de a deveni o putere din surse regenerabile în regiune."
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2024

Investitorul finlandez în surse regenerabile Korkia a încheiat un parteneriat cu dezvoltatorul grec de surse regenerabile Econous Green Energy cu scopul de a dezvolta 600 MW de proiecte solare în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Se așteaptă ca proiectele să fie licențiate și gata de construcție în 2025.

VIDEO Imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei. Unde au ajuns muncitorii lui Umbrărescu CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei. Unde au ajuns muncitorii lui Umbrărescu

Korkia și Econous par a fi atrase de potențialul și ambițiile României de a deveni o putere din surse regenerabile în regiune, remarcă analiștii. Sunt indicate, de asemenea, condițiile favorabile ale țării pentru energia solară, cum ar fi nivelurile ridicate de iradiere și disponibilitatea terenurilor și o cantitate solidă de hidroenergie de bază pentru a completa sursele regenerabile intermitente.

Peter Goitanich, director de investiții la Korkia: „Sectorul de dezvoltare a energiei regenerabile din România atrage acum un număr tot mai mare de investitori internaționali. Țara se află într-o poziție foarte bună pentru a-și crește capacitatea, iar guvernul și-a stabilit ținte de creștere ambițioase. România este pe cale pentru a deveni un hub de energie regenerabilă în Europa de Sud-Est”.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie regenerabila
romania