Fondul de investiții administrat de cea mai importantă companie de gestionare a activelor din Lituania atrage 5 milioane euro pentru parcuri solare în România

Fondul de investiții administrat de cea mai importantă companie de gestionare a activelor din Lituania atrage 5 milioane euro pentru parcuri solare în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 iun 2023

Fondul de investiții în energie regenerabilă INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management, cea mai importantă companie de gestionare a activelor din Lituania, a strâns 5 milioane de euro de la investitori pentru construcția de parcuri solare în România și Polonia, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Noua finanțare crește totalul fondurilor atrase până acum de la investitori la aproape 58 milioane de euro. Veniturile obținute în urma plasamentului încheiat acum vor fi folosite pentru construcția de parcuri fotovoltaice pe piețele din România și Polonia.

“În prezent, INVL Renewable Energy Fund I se concentrează pe piețele din România și Polonia, unde managerii fondului văd un potențial mare de creștere. Aceste țări au nevoie de noi capacități de generare a energiei electrice din surse regenerabile datorită specificului echilibrului de producție, iar guvernele lor sprijină extinderea energiei regenerabile”, potrivit fondului lituanian.

CONFIRMARE OMV Petrom și Romgaz au anunțat decizia de investiție în Neptun Deep, care va transforma România în cel mai mare producător de gaze din UE CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom și Romgaz au anunțat decizia de investiție în Neptun Deep, care va transforma România în cel mai mare producător de gaze din UE

INVL Renewable Energy și-a început activitatea în România vara trecută, fondul anunțând atunci că va investi aproximativ 120 milioane euro în dezvoltarea a două parcuri solare preluate de la companii locale, cu o capacitate totală preconizată de 166 MW.

Portofoliul de proiecte în curs de dezvoltare din România a fost extins ulterior la 8 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate agregată de aproape 443 MW și un necesar de investiții estimat la peste 330 milioane de euro.

Construcția parcurilor este estimată să fie finalizată la sfârșitul anului 2025.

Fondul dezvoltă, de asemenea, instalații de energie solară cu o capacitate de peste 32 MW în Polonia, în vederea vânzării acestora către consumatori finali care doresc să își acopere propriile nevoi de energie electrică.

INVL Renewable Energy este un subfond de investiții în proiecte de energie regenerabilă al INVL Asset Management, cel mai mare administrator de active din Lituania. INVL Asset Management este parte a Invalda INVL, printre principalele grupuri baltice de gestionare a investițiilor și de asigurări de viață.

VIDEO&FOTO CONFIRMARE Încep lucrările la conducta pentru gazele din cel mai mare zăcământ românesc din Marea Neagră CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO CONFIRMARE Încep lucrările la conducta pentru gazele din cel mai mare zăcământ românesc din Marea Neagră

În toamnă, Invalda INVL și Šiaulių Bankas, cea mai mare bancă cu capital lituanian, au semnat un acord pentru combinarea operațiunilor de retail.

În urma finalizării tranzacției, grupul Invalda INVL va rămâne activ în gestionarea investițiilor alternative și de capital privat, va oferi servicii de Family Office și va gestiona fonduri de pensii din al doilea și al treilea pilon în Letonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
invl renewable energy fund i
invalda invl lituania
proiecte fotovoltaice
achizitie
parcuri solare
investitii energie regenerabila