Fosta conducere a TEPCO pledează nevinovată de dezastrul nuclear de la Fukushima

Fosta conducere a TEPCO pledează nevinovată de dezastrul nuclear de la Fukushima
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2017

Trei foști conducători ai companiei japoneze TEPCO au pledat vineri nevinovat față de acuzații de neglijență în legătură cu cel mai mare dezastru nuclear din țară, la Centrala Nucleară Fukushima Daiichi, relatează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fostul președinte TEPCO Tsunehisa Katsumata și vicepreședinții Ichiro Takekuro și Sakae Muto și-au cerut scuze pentru accidentul de la centrala operată de această companie, în Tribunalul districtului Tokyo, potrivit agenției Kyodo.

Însă ei a subliniat că era imposibil să prevadă această catastrofă, scrie News.ro.

Patru giganți mondiali se bat să furnizeze ExxonMobil echipamente submarine pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Contract de peste 300 milioane dolari CITEȘTE ȘI Patru giganți mondiali se bat să furnizeze ExxonMobil echipamente submarine pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Contract de peste 300 milioane dolari

La centrala nucleară, situată la aproximativ 240 de kilometri nord-est de Tokyo, s-au topt bare în trei dintre cele șase reactoare, în urma unui cutremur cu magnitudinea 9, urmat de tsunami devastator pe 11 martie 2011.

Emisii radioactive au ajuns în mediu, iar accidentul a condus la evacuarea a sute de mii de oameni din zonă.

Procurorii au decis în două rânduri să nu declanșeze urmăriri în justiție împotriva directorilor, însă decizia lor a fost contestată de un juriu cetățenesc, ceea ce a condus anul trecut la inculparea acestora.

Împotriva lor au fost formulate acuzații de neglijență în serviciu care a antrenat rănirea unor persoane și moartea a peste 40 de pacienți, obligați să evacueze un spital situat în apropierea centralei avariate

O hotărâre în acest caz este așteptată cel mai devreme anul viitor.

În cursul procesului, un grup de avocați special desemnați a argumentat că cei trei foști conducători ar fi putut să prevadă că centrala, situată la zece metr deasupra nivelului mării, ar fi putut să fie inundată de un tsunami ca cel care a devastat complexul în martie 2011, potrivit Kyodo.

viewscnt
Afla mai multe despre
tepco
fukushima