Fostul șef de la Transelectrica, trimis în judecată pentru că și-ar fi falsificat diploma de inginer

Fostul șef de la Transelectrica, trimis în judecată pentru că și-ar fi falsificat diploma de inginer

Sursa foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2019

Fostul șef al Transelectrica Marius Carașol a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, el fiind acuzat că și-a falsificat diploma de inginer pentru a putea ocupa funcția de conducere în companie.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Marius Carașol a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru uz de fals, în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la General Electro Proexim, uz de fals, în legătură cu același document depus la cererea de angajare la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica SA, și înșelăciune (parte civilă - Transelectrica), scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ După ce a vândut uzina din Galați, ArcelorMittal suspendă producția la Hunedoara invocând prețurile ridicate la energie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ După ce a vândut uzina din Galați, ArcelorMittal suspendă producția la Hunedoara invocând prețurile ridicate la energie

Procurorii susțin că Marius Carașol a utilizat acte false, respectiv documente de studii din care reieșea faptul că a urmat cursurile Universității Politehnica București, fiind inginer diplomat, pentru angajarea sa la diferite entități economice.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 București. Parchetul a propus instanței menținerea arestului preventiv luat față de Marius Carașol, precum și a sechestrului asigurător instituit asupra a două imobile și a unui cont bancar. Prejudiciul se ridică la 460.000 de lei - indemnizații brute încasate.

Marius Carașol a trecut în CV că are diplomă de inginer diplomat, după ce ar fi absolvit în anul 2005 Universitatea Politehnica București. Diploma s-a dovedit însă a fi falsă.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
marius carasol