FOTO "Momentul psihologic" a fost depășit - Hidroelectrica a început să emită primele facturi după o întârziere de peste jumătate de an

FOTO "Momentul psihologic" a fost depășit - Hidroelectrica a început să emită primele facturi după o întârziere de peste jumătate de an
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 1 mar 2023

Hidroelectrica a început să emită facturi, după o întârziere de peste jumătate de an, primele find emise pentru intervalul 23 iunie - 31 iulie 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Facturile aferente lunilor iulie și august 2022, atât pentru clienții casnici, cât și pentru cei non-casnici, vor fi emise în circa o săptămână, a anunțat pe 21 februarie Hidroelectrica.

Schimbare majoră la toate facturile la energie electrică. Cum le vor primi românii din luna mai CITEȘTE ȘI Schimbare majoră la toate facturile la energie electrică. Cum le vor primi românii din luna mai

FOTO

Hidroelectrica a reiterat recent că va începe să emite facturi pentru furnizarea de electricitate către clienții casnici, într-un ritm de două facturi lunar.

ANRE a declanșat verificări la Hidroelectrica, după ce compania de stat nu a mai emis facturi de mai bine de 6 luni, iar autoritatea a primit mii de plângeri din partea clienților.

De partea cealaltă, conducerea Hidroelectrica dă vina pe desele modificări legislative din ultimul an și spune că lucrează la modificarea sistemului informatic.

Enel anunță când își va vinde afacerea din România CITEȘTE ȘI Enel anunță când își va vinde afacerea din România

Dacă suma de plată va fi prea mare, oamenii vor putea să achite factura și în rate, dar trebuie să depună o cerere. Aceasta trebuie trimisă  la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro sau poate fi depusă în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central.

Plata va fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale. Pe perioada eșalonării vor fi achitate facturile curente, împreună cu ratele rezultate din cererea de eșalonare.

FOTO Biroul care te ajută să faci mișcare, în timp ce lucrezi, și să îți încarci și laptopul CITEȘTE ȘI FOTO Biroul care te ajută să faci mișcare, în timp ce lucrezi, și să îți încarci și laptopul

Aceasta va fi împărțită în maximum șase rate lunare și egale, iar fiecare transă va fi plătită împreună cu factura curentă.

Modele de cereri le regăsiți mai jos:

cerere_esalonare_casnic

cerere_esalonare_noncasnic

În total, Hidroelectrica are aproximativ 500.000 de locuri de consum. Cei mai mulți dintre clienți au migrat la compania de stat anul trecut. Și acum, online sau la ghișeele producătorului, sunt înregistrate aproximativ o mie de cereri noi de transfer, zilnic.

Hidroelectrica a implementat un nou sistem informatic de facturare, iar reprezentantii companiei lucrează inclusiv la o aplicație mobilă, astfel încât clienții să își trimită indexul și să facă plățile mai ușor.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
facturi