FOTO Rompetrol Rafinare a finalizat o investiție de 3 milioane de dolari, parte a programului de transformare digitală a rafinăriei Petromidia

FOTO Rompetrol Rafinare a finalizat o investiție de 3 milioane de dolari, parte a programului de transformare digitală a rafinăriei Petromidia
scris 9 aug 2019

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a investit 3 milioane de dolari în modernizarea instalațiilor de “amestec în linie” a carburanților, parte a programului de transformare digitală a rafinăriei Petromidia Năvodari.

Modernizarea instalațiilor a vizat, în principal, optimizarea producției de carburanți prin îmbunătățirea sistemului integrat de management și automatizare a fluxurilor tehnologice.

“Calitatea este cuvântul cheie care definește carburanții realizați la Petromidia, iar eforturile și investițiile realizate ne permit o continuă îmbunătățire a acestora, a fluxurilor operaționale și a unităților de producție. În plus, proiectele implementate recent ne vor ajuta să creștem și volumele obtinute, dar să ajungem și la o mai mare flexibilitate în adaptarea la cerințele pieței. Consider că este un alt pas foarte important pe care îl facem pentru alinierea, atât cu standardele internaționale, cât și cu trendul inovativ pentru atingerea revoluției industriale – Industry 4.0”, a declarat Yedil Utekov, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

Inițiate la începutul anului trecut, lucrările de modernizare ale celor două instalații au fost finalizate în iunie 2019. Implementarea noului sistem digital asigură analize detaliate în timp real a componenților și a produsului final obținut și, implicit, o monitorizare a calității carburanților și a conformității acestora cu legislația în vigoare.

EXCLUSIV One United cumpără de la Vasile Petrescu, fost acționar al MindBank, un teren într-o zonă exclusivistă a Bucureștiului. Plata se face în apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United cumpără de la Vasile Petrescu, fost acționar al MindBank, un teren într-o zonă exclusivistă a Bucureștiului. Plata se face în apartamente

Printre activitățile desfășurate se numără și modernizarea componentei digitale cu una de ultimă generație, implementarea unui nou sistem de management și distribuție a controlului (DCS) și înlocuirea analizoarelor - capabile să analizeze și să monitorizeze cu maximă acuratețe toți parametrii tehnici. La acestea se adaugă și instalarea unor noi pompe de aditivi cu capacități ridicate, dar și dublarea celor pentru componenți (pentan, butan și biodiesel).

Insalația de amestec în linie a carburanților de la Petromidia

Insalația de amestec în linie a carburanților de la Petromidia

În prezent, rafinăria Petromidia are în exploatare două Instalații de Amestec în Linie pentru carburanți (benzină, motorină), care au fost construite și introduse în fluxul tehnologic în 2003, respectiv în 2006.

Rolul principal al acestor unități este acela de utilizare a rețetelor specifice pentru prepararea produselor finite care ajung la stațiile de carburanți, respectând cerințele de calitate impuse de Uniunea Europeana, legislația din Romania, dar și necesitățile pieței actuale.

Calitatea produsului obținut după procesul de amestec este monitorizată și controlată prin intermediul analizoarelor on-line, care transmit datele în timp real către operatori.

FOTO Undă verde pentru un nou port turistic la Dunăre CITEȘTE ȘI FOTO Undă verde pentru un nou port turistic la Dunăre

În prezent, Rompetrol Rafinare operează Petromidia Năvodari - cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne și complexe din regiunea Mării Negre, Vega Ploiești - cea mai longevivă unitate de prelucrare în funcțiune (1905) și singurul producător intern de bitum și hexan, dar și divizia de petrochimie - unicul producător de polimeri.

Compania este deținută în principal de KMG International (54,63%; direct și indirect) și Statul Român prin Ministerul Energiei (44,69%).

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol
investiție
rafinare
kmg
petromidia