FOTO S-au tras gaze la unul din ″polii frigului″ din România. Cât a costat

FOTO S-au tras gaze la unul din ″polii frigului″ din România. Cât a costat
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2023

Municipiul Toplița din județul Harghita, localitate aflată în topul celor mai reduse temperaturi consemnate pe perioada iernii în România, dispune în prezent de rețea de distribuție a gazelor naturale, a anunțat operatorul de profil Delgaz Grid, parte a grupului german E.ON.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit sursei citate, urmează realizarea racordurilor individuale de către potențialii consumatori din municipiu, atât casnici, cât și firme, școli sau alte instituții publice.

FOTO S-au tras gaze la unul din ″polii frigului″ din România. Cât a costat

DOCUMENT Ciolacu și Ciucă au inițiat un proiect de lege care majorează pedepsele pentru fapte de evaziune fiscală. Închisoare până la 10 ani pentru utilizarea cu \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Ciolacu și Ciucă au inițiat un proiect de lege care majorează pedepsele pentru fapte de evaziune fiscală. Închisoare până la 10 ani pentru utilizarea cu "rea-credință" a facturii electronice sau pentru utilizarea de case de marcat neconectate la

Înființarea noii rețele de distribuție de gaze naturale a constat în construirea a 35 de kilometri de conducte și branșamente, pe 33 de străzi din Toplița, valoare investiției fiind de aproape 13 milioane de lei.

O treime din sumă a fost acoperită de operatorul rețelei, Delgaz Grid, iar diferența - de către Primăria Toplița, în baza unui parteneriat încheiat între cele două părți.

FOTO S-au tras gaze la unul din ″polii frigului″ din România. Cât a costat

Hotel Cișmigiu bifează cel mai bun an de până acum: Nu doar că ne-am revenit CITEȘTE ȘI Hotel Cișmigiu bifează cel mai bun an de până acum: Nu doar că ne-am revenit

″Am finalizat la Toplița una dintre cele mai importante investiții. Lucrările au început în urmă cu doi ani și iată că finalul anului, vine cu această veste bună pentru locuitorii orașului, dar și pentru mediul de afaceri. La nivelul întregii companii, în 2023, în colaborare cu autoritățile locale, am înființat distribuții noi de gaze naturale în 14 localități”, a declarat Cristian Ifrim, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Până în prezent, în acest an, Delgaz Grid a mai pus în funcțiune noi distribuții de gaze naturale în localitățile Someșu Rece (județul Cluj) și Iojib (județul Satu Mare), urmând ca în perioada următoare să fie puse în funcțiune cele din localitățile Hudum, Mănăstirea Doamnei și Agafton (Botoșani), Ciurea, Dumbrava și Cristești (Iași), Berești și Curița (Bacău), Voroneț (Suceava), respectiv Băbăsești și Potău (Satu Mare).

FOTO S-au tras gaze la unul din ″polii frigului″ din România. Cât a costat

VIDEO IFB Finwest își promovează serviciile cu Irinel Colmbeanu: \ CITEȘTE ȘI VIDEO IFB Finwest își promovează serviciile cu Irinel Colmbeanu: "Dacă investeam 100 de lei în acțiuni la bursă la fiecare întâlnire cu o fată frumoasă și la fiecare șampanie scumpă băută prin cluburi, nu ajungeam să..."

Delgaz Grid din grupul german E:ON operează o rețea de gaze naturale de 25.800 km în 20 de județe din nordul și vestul României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău), precum și o rețea de electricitate de 81.500 km în șase județe din Moldova: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Compania a terminat anul trecut cu pierderi de peste 125 milioane lei, la o cifră a afaceri de aproape 1,73 miliarde lei, și cu circa 5.400 de angajați. Potrivit datelor proprii, de la intrarea pe piața locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,2 miliarde euro în România, în principal pentru modernizarea rețelelor de gaze și electricitate, și a virat către stat impozite și taxe de 3,37 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rețea distribuție gaze
gaze toplița harghita
înființare distribuție gaze
delgaz grid e.on