Franța ar putea închide 17 reactoare nucleare până în 2025, anunță ministrul Tranziției Ecologice

Franța ar putea închide 17 reactoare nucleare până în 2025, anunță ministrul Tranziției Ecologice
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2017

Franța ar putea închide 17 reactoare nucleare până în 2025, pentru a reduce la 50% proporția energiei nucleare în producția totală de electricitate din țară, a declarat luni ministrul Tranziției Ecologice, Nicolas Hulot, citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hexagonul are în prezent 58 de reactoare nucleare de diferite puteri. Acestea sunt repartizate în 19 centrale, scrie News.ro.

“Începând din momentul în care am confirmat că, practic, proporția energiei nucleare va fi de 50% din producția de electricitate, oricine poate să îi dea seama că, pentru a respecta acest obiectiv, vom închide un număr de reactoare, nu un singur reactor”, a spus el.

Miliardarul american Elon Musk construiește cea mai mare baterie din lume pentru a soluționa criza energetică din Australia de Sud CITEȘTE ȘI Miliardarul american Elon Musk construiește cea mai mare baterie din lume pentru a soluționa criza energetică din Australia de Sud

„Va fi vorba, poate, de până la 17 reactoare, trebuie să vedem”, a adăugat el, fără a preciza ce reactoare ar putea fi vizate.

După învestirea lui Emmanuel Macron la Elysee, Executivul a reafirmat ambiția Franței de a reduce cota energiei nucleare la 50%. Aceasta a fost formulată prima dată în timpul mandatului lui Francois Hollande.

viewscnt
Afla mai multe despre
reactoare nucleare