Franța, Germania și Marea Britanie sesizează Comisia Comună, în cadrul Mecanismului de soluționare a diferendelor prevăzut de acordul de la Viena

Franța, Germania și Marea Britanie sesizează Comisia Comună, în cadrul Mecanismului de soluționare a diferendelor prevăzut de acordul de la Viena
scris 14 ian 2020

Franța, Germania și Regatul Unit și-au anunțat marți decizia de a sesiza Comisia înființată în cadrul mecanismului rezolvării diferendelor, înființată prin Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, relatează Reuters.

Acest anunț constituie un răspuns direct față de noi încălcări ale Republicii islamice ale acordului menit să-i încadreze programul nuclear, scrie News.ro.

O aplicație de parksharing din Cluj-Napoca primește finanțare de la Roca X pentru extindere CITEȘTE ȘI O aplicație de parksharing din Cluj-Napoca primește finanțare de la Roca X pentru extindere

”Nu mai avem altă opțiune, date fiind măsurile luate de Iran, decât să ne exprimăm azi îngrijorarea față de faptul că Iranul nu-și respectă angajamentele pe care și le-a asumat prin JCPoA (sigla engleză a Acordului de la Viena)”, anunță într-un comunicat comun ministerele de Extene francez, german și britanic.

Astfel, cele trei țări semnatare ale acordului anunță că ”sesizează Comisia Comună, în cadrul Mecanismului de soluționare a diferendelor”, cu obiectivul de a ”readuce Iranul la respectarea deplină a angajamentelor” pe care și le-a asumat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
acordul de la viena
iran