Franța va bloca noi creșteri ale prețurilor la gazele naturale și electricitate

Franța va bloca noi creșteri ale prețurilor la gazele naturale și electricitate
scris 1 oct 2021

Franța va lua măsuri pentru a atenua impactul asupra consumatorilor al majorării prețurilor la utilități, blocând noi creșteri ale tarifelor la gazele naturale și împiedicând astfel planificata majorare din februarie a costurilor cu electricitatea, a anunțat premierul Jean Castex, transmite Reuters.

"Pentru gazele naturale și electricitate, vom impune ceea ce s-ar putea numi 'protejarea tarifelor', ne vom proteja față de majorările de tarife", a declarat oficialul, la postul francez de televiziune TF1.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Luni, autoritatea franceză de reglementare a energiei a informat că Engie va majora de la 1 octombrie prețurile la gaze cu 12,6%, scrie Agerpres.

Castex a explicat că această majorare va fi aprobată, însă prețurile vor rămâne la același nivel până când pe plan mondial vor scădea tarifele, ceva ce s-ar putea întâmpla în martie sau aprilie.

Și ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a declarat că se așteaptă ca majorarea prețurilor energiei să mai dureze câteva luni.

Guvernul francez este dispus să ia în considerare noi măsuri dacă cele planificate acum nu vor fi necesare pentru a atenua povara pentru gospodării, a dat asigurări Castex.

În urmă cu două săptămâni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Gabriel Attal, anunța că autoritățile de la Paris vor să extindă programul de acordare de vouchere pentru energie la mai multe gospodării, în încercarea de a ușura plata facturilor la energie. În prezent, aceste vouchere sunt acordate pentru aproximativ 5,5 milioane de gospodării cu venituri modeste din Franța.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

"Lucrăm la măsuri suplimentare", a afirmat Attal, la postul de radio Europe 1, fără a da amănunte.

Prețurile europene de referință la gazele naturale au urcat cu peste 300% din ianuarie, din cauza nivelului redus al stocurilor, a cererii ridicate din Asia și întreruperilor. Creșterea prețurilor la energie a dus costurile la electricitate în Europa la cel mai ridicat nivel din ultimii ani și este puțin probabil ca situația să se schimbe până la finele anului, ceea ce înseamnă facturi mari cu încălzirea la iarnă pentru consumatori. 

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
electricitate