Furnizorii de gaze vor fi reprezentați de organizația profesională a furnizorilor de electricitate, AFEER, care a decis să-și schimbe numele

Furnizorii de gaze vor fi reprezentați de organizația profesională a furnizorilor de electricitate, AFEER, care a decis să-și schimbe numele
scris 1 mar 2021

Furnizorii de gaze naturale vor fi reprezentați de Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), asociație care a primit acordul instanțelor românești pentru schimbarea statutului și a numelui în Asociația Furnizorilor de Energie din România.

„Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România marchează un moment important în activitatea sa. La aproape 15 ani de când reprezintă vocea furnizorilor de energie electrică, Asociația a decis să-și extindă activitatea și să vină și în sprijinul furnizorilor de gaze naturale, alfel spus, al furnizorilor de energie. Era pasul următor așteptat, pentru că majoritatea furnizorilor și traderilor de energie electrică din țară dețin și licențe în domeniul gazelor naturale. De altfel, și autoritățile naționale – ANRE, Ministerul Energiei, comisiile parlamentare – se ocupă de ambele sectoare, al energiei electrice și al gazelor naturale. De asemenea, la nivel internațional, este o organizare obișnuită. Odată cu aprobarea statutului de către instanțe, și noi am devenit oficial Asociația Furnizorilor de Energie din România”, a declarat Ion Lungu, președinte.

Potrivit unui comunicat AFEER, Adunarea Generală a membrilor asociației a aprobat, anul trecut, modificarea Statutului.

FOTO Dezastru energetic în Texas din cauza frigului. Peste 2 milioane de gospodării nu au curent, prețul a ajuns la 9.000 dolari/MWh, iar furnizorii își \ CITEȘTE ȘI FOTO Dezastru energetic în Texas din cauza frigului. Peste 2 milioane de gospodării nu au curent, prețul a ajuns la 9.000 dolari/MWh, iar furnizorii își "mituiesc" clienții ca să scape de ei

„Este, într-adevăr, un pas important pentru dezvoltarea Asociației noastre. Ne-am propus să ne constituim ca o voce puternică, competentă și unitară a companiilor care alimentează milioane de consumatori cu energie electrică și gaze naturale, în condiții de siguranță și fiabilitate. Invităm furnizorii și traderii de gaze naturale să adere la asociație, să se alăture colegilor furnizori și traderi de energie electrică. De aceea, în noul context, am optat pentru o nouă denumire – Asociația Furnizorilor de Energie din România, pentru a reprezenta, deopotrivă, interesele tuturor acestora. Angajamentul nostru este pentru dezvoltarea unei piețe de energie sănătoase, a unui mediu de afaceri transparent și asigurarea unei informări corecte a consumatorilor de energie electrică și gaze naturale. De aceea vom continua campania inițiată în anul 2015 pentru o corectă informare a consumatorilor, în special a celor casnici, având în vedere că un consumator informat este un consumator protejat, astfel că vom dezvolta această campanie și în ceea ce privește gazele naturale”, a mai spus Ion Lungu.

Potrivit Statutului, Asociația Furnizorilor de Energie din România este o organizație profesională non profit, independentă, neguvernamentală, având ca scop principal stabilirea și susținerea unei poziții comune a membrilor săi în chestiuni legate de domeniul comercializării și furnizării de energie electrică și gaze naturale. Asociația va promova dezvoltarea pieței, încurajând și stimulând principii precum competiția corectă, transparența, accesul nediscriminatoriu la piață, creșterea organică a acesteia, adoptarea celor mai bune practici internaționale, aderarea la regulile și criteriile Uniunii Europene, protecția mediului înconjurător, creșterea sustenabilă, responsabilitatea socială, managementul etic, precum și reprezentarea membrilor săi, furnizori de energie (energie electrică și gaze naturale) în fața autorităților, organismelor cu atribuții în domeniu din țară și străinătate, inclusiv pentru realizarea unei mai bune comunicări între partenerii sociali în abordarea problemelor domeniului de comercializare și furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale.

„Urmează o perioadă tranzitorie, de organizare a Asociației, respectiv atragerea de noi membri din rândul furnizorilor și traderilor de gaze naturale. Totodată, pe lângă furnizorii de energie, pot fi membri ai Asociației Furnizorilor de Energie din România și posesorii de licență de agregare. Companiile de avocatură sau consultanță cu reputație, specializate în servicii dedicate sectorului energetic, se pot înscrie ca membri observatori, iar personalități marcante în domeniu pot avea calitatea de membri onorifici”, a precizat președintele asociației.

Asociația Furnizorilor de Energie din România, înființată în anul 2006, cuprinde, în prezent, un număr de 36 de membri, furnizori și traderi licențiați și activi pe piața de energie electrică, care asigură furnizarea energiei electrice atât către consumatori persoane fizice, cât și către IMM-uri și consumatori din toate categoriile de agenți economici care activează în România, cu o cotă de piață de circa 90% din consumul final de electricitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
furnizare
electricitate
gaze
anre
afeer