Garanti Bank va asigura plata online a facturilor Electrica Furnizare, contract de 132.000 euro

Garanti Bank va asigura plata online a facturilor Electrica Furnizare, contract de 132.000 euro
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 16 dec 2015

Garanti Bank a câștigat licitația organizată de Electrica Furnizare pentru achiziția de servicii de plată online a facturilor de curent electric ale clienților furnizorului de energie, cu o ofertă de 132.000 euro (TVA inclus).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Contractul atribuit marți de Electrica Furnizare subsidiarei din România a băncii turcești are durata de 12 luni.

Valoarea inițială estimată a contractului era de circa 327.000 euro. La licitație s-au înscris 3 bănci în afară de câștigătoarea Garanti Bank, respectiv BCR, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank. Doar oferta turcilor a fost declarată admisibilă, în condițiile în care criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.

Contractul atribuit de Electrica Furnizare poate fi subcontractat în proporție de 50%. Pot fi subcontractate serviciile de colectare a datelor de pe card, de administrare a tranzacțiilor de plată online și de mentenanță.

Recent, Electrica Furnizare a decis să desființeze un număr de 30 de casierii din județele Sălaj, Maramureș, Cluj, Vrancea, Brașov, Mureș, Sibiu, Galați și Prahova.

Electrica Furnizare, subsidiară a Electrica SA, a fost înființată în 2011, prin fuziunea Electrica Furnizare Muntenia Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord și Electrica Furnizare Transilvania Sud, și livrează energie electrică pentru circa 3,5 milioane de clienți, dintre care 44% sunt casnici.

Electrica Furnizare a terminat anul 2014 cu un profit net de 204,7 milioane lei, dublu față de cel înregistrat cu un an înainte, în condițiile în care cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 15% față de 2013, la 4,01 miliarde lei.

În august, Enel Energie Muntenia a atribuit operatorului de încasare plăți PayPoint Services un contract pe un an în valoare de 3,8 milioane lei plus TVA pentru servicii de încasare a facturilor de curent electric ale consumatorilor Enel prin intermediul punctelor de plată din rețeaua PayPoint.

Garanti Group România a înregistrat un profit net de 98,5 milioane lei în primele nouă luni din 2015, în creștere cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii puternice a creditării. Veniturile nete ale grupului, care include banca și două instituții financiare nebancare, s-au ridicat în primele nouă luni ale anului la 429 milioane lei, în timp ce volumul total al activelor a crescut cu 10%, ajungând la 9,5 de miliarde lei.

Garanti Bank a înregistrat un profit net de 70 milioane lei la finalul lunii septembrie și venituri nete de 347,9 milioane lei. Volumul total al creditelor acordate de bancă a crescut cu 23% față de septembrie 2014, la 6,3 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
garanti bank
electrica furnizare
facturi curent electric
plata online facturi energie