Garanti Group, profit net de 98 de milioane de lei la nouă luni, în creștere față de anul trecut

Garanti Group, profit net de 98 de milioane de lei la nouă luni, în creștere față de anul trecut

Ufuk Tandogan, CEO Garanti Romania

Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 15 dec 2015

Garanti Group România a înregistrat un profit net de 98,5 milioane lei în primele nouă luni, în creștere cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii puternice a creditării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile nete ale grupului, care include banca și două instituții financiare nebancare, s-au ridicat în primele nouă luni ale anului la 429 milioane lei, în timp ce volumul total al activelor a crescut cu 10%, ajungând la 9,5 de miliarde lei.

Garanti Bank a înregistrat un profit net de 70 milioane lei la finalul lunii septembrie și venituri nete de 347,9 milioane lei.

Volumul total al creditelor acordate de bancă a crescut cu 23% față de septembrie 2014, la 6,3 miliarde lei.

“2015 a fost un an dinamic pentru noi. Creditarea a crescut progresiv de la trimestru la trimestru și estimăm o creștere sustenabilă a acestui segment pȃnă la finalul anului”, a declarat Ufuk Tandoğan, directorul executiv al Garanti Group România.

Prin comparație cu primele nouă luni ale anului 2014, volumul de credite acordate IMM-urilor a crescut cu 6,6%, cele acordate segmentului corporate cu 19,6%, iar cele adresate segmentului retail cu 37%.

De asemenea, depozitele au înregistrat o creștere de 25,3%, ajungând la 4,53 miliarde lei.

Garanti Credite de Consum a făcut profit net de 20,7 milioane lei, Garanti Leasing de 7,8 milioane lei.

Grupul Garanti România este deținut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere. În primele nouă luni ale anului, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 810,5 milioane euro, în timp ce activele au ajuns la 87,4 miliarde euro, dintre care credite de 66,5 miliarde euro. TGB deservește peste 10 de milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

viewscnt
Afla mai multe despre
garanti bank
garanti group