Gazoductul TAP a transportat primul miliard de metri cubi de gaze naturale în Europa

Gazoductul TAP a transportat primul miliard de metri cubi de gaze naturale în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2021

Trans Adriatic Pipeline AG a anunțat că, după ce a început livrările comerciale de gaze prin gazoductul TAP în decembrie 2020, a transportat în total un miliard de metri cubi de gaz natural din Azerbaidjan spre Europa prin punctul de interconectare grec Kipoi, unde TAP se conectează la conducta Trans Anatolian Pipeline (TANAP), scre publicația azeră News.az.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiind secțiunea europeană a coridorului sudic al gazelor, TAP are capacitatea de a transporta aproximativ 10 miliarde de metri cubi de gaz pe an către mai multe piețe din Europa. Conducta este, de asemenea, proiectată cu potențialul de a-și extinde capacitatea până la 20 miliarde mc pe an, scrie News.ro.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

"Cu 1 miliard mc de gaz transportat, infrastructura noastră continuă să permită diversificarea pe mai multe piețe. Volumele de gaze furnizate de TAP joacă un rol cheie în furnizarea către UE a unei noi surse de energie sigură, fiabilă și accesibilă, facilitând în același timp foaia de parcurs pentru tranziția energetică”, a declarat Luca Schieppati, directorul general al TAP.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Marija Savova, șef comercial al TAP, a adăugat că livrarea primului miliard de mc de gaz sporește concurența pe piață și întărește rolul TAP ca OTS de încredere.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

„TAP este deosebit de important în Europa de Sud-Est, unde mai multe piețe ar putea primi direct gaze suplimentare. Mai mult, există invitații deschise pentru a participa la faza de licitare obligatorie din iulie 2021 a testului de piață pentru posibila extindere a capacității TAP", a afirmat Marija Savova.

viewscnt
Afla mai multe despre
trans adriatic pipeline ag
gaze naturale