Gazprom Neft acceptă plățile în yuani pentru combustibilul destinat avioanelor din China

Gazprom Neft acceptă plățile în yuani pentru combustibilul destinat avioanelor din China
scris 4 sep 2021

Gazprom Neft, divizia de petrol a gigantului rus al gazelor naturale Gazprom, a început să se îndepărteze de dolarul SUA, acceptând plățile în yuani în contractele pentru alimentarea cu carburant a avioanelor din China, a declarat CEO-ul Gazprom Neft, Alexandr Diukov, transmite Reuters.

Acordul a fost încheiat cu operatorul național de combustibil pentru avioane din China, a spus Diukov.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

"Începem din septembrie și s-ar putea trece la yuani în toate acordurile referitoare la carburantul pentru avioane", a spus Diukov.

El a mai arătat că operatorii aerieni chinezi din aeroporturile rusești își vor putea efectua în curând plățile pentru cumpărarea combustibilului în ruble rusești, scrie News.ro.

Rusia și China au planificat de mult timp să crească numărul contractelor efectuate în monedele lor naționale, în relațiile comerciale bilaterale.

Moscova a făcut presiuni pentru un rol mai mare al rublei pe piața financiară globală și, în cele din urmă, ca formă de monedă de rezervă.

INFOGRAFIC OMV Petrom (SNP) o poveste bursieră ajunsă astăzi la 20 de ani, cu 2 culmi înainte de criza financiară. De la stadiul de „societate căpușată” la „double top” ce prevestea un viitor sumbru. Recordul se ține departe, \ CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC OMV Petrom (SNP) o poveste bursieră ajunsă astăzi la 20 de ani, cu 2 culmi înainte de criza financiară. De la stadiul de „societate căpușată” la „double top” ce prevestea un viitor sumbru. Recordul se ține departe, "în spatele culmilor”

Beijingul caută, de asemenea, un rol internațional mai mare pentru yuanul încă strict controlat de stat.

Diukov a declarat că Gazprom Neft și operatorul chinez intenționează să dubleze volumul total al carburantului pentru aeronave atât în ​​Rusia, cât și în China până la 250.000 de tone până în 2025. Gazprom Neft operează în 34 de aeroporturi din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom neft
china