Ministrul Energiei: Vinovată pentru scumpirea gazelor este Rusia!

Ministrul Energiei: Vinovată pentru scumpirea gazelor este Rusia!
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2021

Scumpirea gazelor pe piețele angro este "dirijată de către Federația Rusă", în timp ce, în ceea ce privește energia electrică, creșterea de preț are drept principală cauză avansul masiv al cotațiilor certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, susține ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Referitor la prețurile la gaze, este o creștere pur și simplu dirijată de către Federația Rusă, de către Gazprom. Părerea, mea apropo de gaze, după ce va fi operațional Nord Stream 2, vom vedea o scădere a prețului", a afirmat ministrul.

Microgreens atrage o investiție de la acționarii Norofert și se pregătește pentru bursă. Fondatorul companiei, la Profit News TV: Ne-am trezit de pe o zi pe alta că efectiv nu mai aveam business deloc. Scădere dramatică. Lecția învățată în criză CITEȘTE ȘI Microgreens atrage o investiție de la acționarii Norofert și se pregătește pentru bursă. Fondatorul companiei, la Profit News TV: Ne-am trezit de pe o zi pe alta că efectiv nu mai aveam business deloc. Scădere dramatică. Lecția învățată în criză

El a mai spus că preocuparea principală a Ministerului Energiei, per ansamblu, este crearea de noi capacități de producție a energiei electrice, de întărire a rețelei de transport a energiei electrice, de dezvoltare a rețelei de transport de gaze și, în paralel, a rețelelor de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale, pentru a se putea crește gradul de acces al românilor la gaze naturale.

Ucraina avertizează că Nord Stream 2 va face Europa complet dependentă de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze: \ CITEȘTE ȘI Ucraina avertizează că Nord Stream 2 va face Europa complet dependentă de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze: "Oamenii au o memorie scurtă, 2009 este anul în care Gazprom a făcut Europa să înghețe"

"Referitor la energie electrică, Pactul Green Deal a dus o creștere de la 22 la 55 de euro a certificatului de CO2. Toți ceilalți producători care nu folosesc energie fosilă, care nu plătesc CO2, vând energia la prețul marginal de pe piață, de aceea este această creștere, coroborată cu o creștere economică, cu o revenire din pandemie, o creștere a energiei electrice atât în Europa, cât și în Asia, unde se consumă foarte, foarte mult. Atât la energie electrică, cât și la gaze, creșterea consumului a fost foarte mare", a declarat Popescu.

"Ce putem face? Sigur, pe lângă consumatorul vulnerabil (proiectul Legii privind protecția consumatorului vulnerabil de energie – n.r.), care sper să iasă repede din Parlament. Totodată, lucrăm la două scenarii de compensare a facturilor, atât la energie electrică, cât și la gaze naturale, pentru români. Mergem până la venitul mediu sau consumul mediu. Ceea ce am promis, vom face și aproximativ 10 milioane de români vor primi ajutor financiar, în această iarnă, pentru plata facturilor de energie electrică și gaze naturale", a conchis ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
scumpire energie
scumpire gaze
gaze naturale rusia
importuri gaze gazprom
certificate co2 pret energie