Gazprom oprește din nou livrările către Germania

Gazprom oprește din nou livrările către Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2022

Gazprom a anunțat că pomparea de gaze naturale prin conducta Nord Stream va fi oprită complet timp de mai multe zile, începând de miercuri, relatează TASS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rușii vor opri livrările de gaz prin gazoductul ce alimentează Germania de miercuri începând cu ora 04:00, ora Moscovei, până pe 3 septembrie, la aceeași oră, arată Hotnews.

Gazprom justifică măsura prin repararea singurei unități de pompare a gazului rămasă în funcțiune.

Compania energetică rusă afirmă că, la finalizarea lucrărilor și în cazul în care nu vor apărea defecțiuni tehnice, livrările de gaze naturale prin conducta Nord Stream vor fi restabilite la nivelul de 33 de milioane de metri cubi pe zi.

Economia Rusiei se va contracta cu mai puțin de 3% în 2022 CITEȘTE ȘI Economia Rusiei se va contracta cu mai puțin de 3% în 2022

La începutul lunii august, compania energetică rusă a declarat că nu poate primi înapoi o turbină Siemens reparată în Canada, afirmând că are nevoie de mai multe documente care să ateste că aceasta nu intră sub incidența sancțiunilor occidentale.

La jumătatea lui iulie însă Gazprom insista ca această turbină să îi fie returnată de către Siemens după ce a fost reparată peste Atlantic, afirmând că de ea depind livrările de gaze naturale către Europa prin gazoductul Nord Stream.

Pe 11 iulie Gazprom oprise de tot gazoductul Nord Stream timp de mai multe zile pentru ceea ce a afirmat că ar fi lucrări de mentenanță obișnuite.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
gazprom