Gazprom se așteaptă la o redresare a pieței gazelor în Europa în trimestrul trei din 2020

Gazprom se așteaptă la o redresare a pieței gazelor în Europa în trimestrul trei din 2020
scris 10 apr 2020

Grupul rus Gazprom se așteaptă ca cererea de gaze în Europa, afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19), să înceapă să se redreseze din trimestrul trei 2020, se arată într-o analiză a băncii de investiții rusești Renaissance Capital (Rencap), transmite Reuters.

În ultimele săptămâni a accelerat declinul cererii pentru gazele naturale rusești, în urma restricțiilor impuse pentru limitarea epidemiei și a vremii calde, scrie News.ro

Invocând epidemia, Guvernul a suspendat vânzarea activelor CEZ din România, prin ordonanță militară. În cursa pentru adjudecarea lor sunt și companii românești CITEȘTE ȘI Invocând epidemia, Guvernul a suspendat vânzarea activelor CEZ din România, prin ordonanță militară. În cursa pentru adjudecarea lor sunt și companii românești

"În condițiile în care China va relua în martie importurile de gaze naturale lichefiate (LNG), Gazprom se așteaptă la revenirea creșterii pe piețele din Europa în trimestrul trei din 2020", se arată în raportul Renaissance Capital.

Vânzările de gaze naturale în Europa reprezintă o sursă crucială pentru veniturile realizate de grupul rus de stat Gazprom, care se confruntă cu prețurile reduse și rivalitatea venită din partea altor surse de gaze, precum gazele naturale lichefiate.

Gazprom asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze naturale