Germania anunță un acord pe termen lung cu Qatarul, pentru energie „fără Putin”

Germania anunță un acord pe termen lung cu Qatarul, pentru energie „fără Putin”
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2022

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a anunțat un acord pe termen lung între Germania și Qatar pentru furnizarea de energie „fără Putin”, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După o întâlnire cu emirul Qatarului, Tamim bin Hamad al Thani, Habeck a declarat că a găsit mai mult sprijin decât se aștepta: „Chiar dacă s-ar putea să avem încă nevoie de gaz rusesc anul acesta, în viitor nu va mai fi așa. Iar acesta este doar începutul”.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Acordul bilateral nu se referă doar la livrarea de gaz natural lichefiat din Qatar, ci și la dezvoltarea de proiecte în domeniul energiei regenerabile și la oferta germană în domeniul măsurilor de creștere a eficienței energetice.

Din Qatar, ministrul german urma să ajungă duminică în Emiratele Arabe Unite, tot în cadrul eforturilor de eliminare a dependenței importurile de gaz din Rusia, care până acum reprezentau 55% din achizițiile germane de combustibili fosili, potrivit sursei citate de Agerpres.

După 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina, Berlinul a renunțat la darea în exploatare a gazoductului Nord Stream 2, prin care urma să primească și mai ușor gaz rusesc, și a început să ia în considerare orice alte opțiuni de asigurare a necesarului energetic.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
energie
qatar