Germania ia măsuri de urgență pentru reducerea consumului de gaze: Situația este gravă! Apel la cărbune

Germania ia măsuri de urgență pentru reducerea consumului de gaze: Situația este gravă! Apel la cărbune
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2022

Germania va lua măsuri de urgență pentru a-și asigura aprovizionarea în fața recentelor reduceri ale livrărilor de gaze rusești, inclusiv prin utilizarea sporită a cărbunelui, a transmis duminică guvernul de la Berlin, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Ca să reducem consumul de gaz, trebuie să folosim mai puțin gaz pentru a produce electricitate. În schimb, centralele electrice pe bază de cărbune vor trebui să fie folosite mai mult", a transmis Ministerul Economiei într-un comunicat, arată Hotnews.

Guvernul reacționează la anunțurile din această săptămână privind mai multe reduceri ale livrărilor de gaze de către compania rusă Gazprom, prin intermediul Nord Stream, pe fondul impasului dintre țările occidentale și Rusia în legătură cu războiul din Ucraina.

Această decizie reprezintă o răsturnare de situație pentru acest guvern de coaliție, care a promis că va renunța la cărbune până în 2030.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

„Este o decizie amară, dar este esențial să reducem consumul de gaze", a reacționat ministrul Economiei, Robert Habeck.

„Situația este gravă"

Pachetul de măsuri anunțat duminică include, de asemenea, un sistem de „licitație" pentru vânzarea de gaze către industrie, despre care Berlinul a spus că va contribui la reducerea consumului în puternicul sector industrial german.

De asemenea, ar trebui alocate noi credite de la banca de stat KfW pentru a se asigura că rezervoarele de gaz ale țării, care în prezent sunt încărcate în proporție de 56%, sunt umplute.

„Securitatea aprovizionării este garantată", dar „situația este gravă", a spus Habeck.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Este posibil ca leul să piardă teren în raport cu dolarul american, dar are un atuu în acest context. Metalele prețioase devin mai scumpe pentru investitori CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Este posibil ca leul să piardă teren în raport cu dolarul american, dar are un atuu în acest context. Metalele prețioase devin mai scumpe pentru investitori

Gazprom a redus săptămâna aceasta livrările prin Nord Stream cu 40% și apoi cu 33%, invocând o problemă tehnică.

Pentru guvernul german, însă, este vorba de o „decizie politică", menită să influențeze conflictul dintre Moscova și țările occidentale în legătură cu războiul din Ucraina.

În ciuda conflictului, Germania continuă să importe aproape 35% din gazele sale din Rusia. Această proporție era de 55% înainte de februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
carbune