Giganți ai industriei energiei colaborează pentru a dezvolta un proiect eolian offshore de dimensiuni mari în Marea Nordului

Giganți ai industriei energiei colaborează pentru a dezvolta un proiect eolian offshore de dimensiuni mari în Marea Nordului
scris 27 mai 2021

Grupul energetic Equinor a anunțat că lucrează împreună cu RWE Renewables și Hydro REIN la o propunere pentru dezvoltarea unui proiect eolian offshore de dimensiuni mari în apele norvegiene ale Mării Nordului, transmite CNBC.

Potrivit unui comunicat, companiile vor lucra împreună la prezentarea unei propuneri autorităților din Norvegia pentru proiectul care ar fi situat într-o zonă cunoscută sub numele de Sørlige Nordsjø II, scrie News.ro.

Un rus, un britanic și o româncă supervizează business-urile energetice românești preluate de la CEZ de noii proprietari australieni de la Macquarie CITEȘTE ȘI Un rus, un britanic și o româncă supervizează business-urile energetice românești preluate de la CEZ de noii proprietari australieni de la Macquarie

Pal Eitrheim, vicepreședintele executiv al Equinor pentru noi soluții energetice, a descris Marea Nordului ca fiind ”printre cele mai bune resurse eoliene din lume”.

”Un parc eolian de mari dimensiuni la Sørlige Nordsjø II ar putea juca un rol cheie în extinderea Mării Nordului ca centru energetic offshore și ar putea crea noi oportunități industriale pentru Norvegia ca națiune energetică”, a adăugat el.

Cel mai mare acționar al Equinor, cunoscut anterior sub numele de Statoil, este statul norvegian.

Un jucător semnificativ în industria petrolului și gazelor, grupul a căutat, de asemenea, să își diversifice portofoliul pentru a include surse regenerabile. Printre altele, Equinor este un susținător cheie al parcului eolian Dogger Bank, un proiect eolian major în largul coastelor din nord-estul Angliei.

Slovacia va începe administrarea vaccinului Sputnik V CITEȘTE ȘI Slovacia va începe administrarea vaccinului Sputnik V

În iunie 2020, autoritățile norvegiene au deschis două zone în Marea Nordului - Sørlige Nordsjø II și o alta numită Utsira Nord - pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie offshore.

În practică, acest lucru permite părților interesate să prezinte cereri de licență pentru proiecte de energie regenerabilă.

Deschiderea a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021.

Împreună, Sørlige Nordsjø II și Utsira Nord ”permit dezvoltarea” a 4.500 de megawați de energie eoliană, potrivit guvernului norvegian.

Equinor, RWE și Hydro REIN, o filială a firmei industriale Hydro, nu au dezvăluit dimensiunea proiectului lor, în anunțul de miercuri.

Deși este asociată de mult timp cu petrolul și gazele naturale, situație care pare că va continua în viitorul previzibil, Marea Nordului devine, de asemenea, un hub pentru energia eoliană offshore. Pe lângă proiecte precum Parcul Eolian Dogger Bank, găzduiește deja mari instalații eoliene offshore, cum ar fi turbina 174, Hornsea One de 1,2 gigawați. C

ompania energetică daneză Orsted afirmă că Hornsea One acoperă o suprafață de aproximativ 407 kilometri pătrați și este capabilă să alimenteze ”cu mult peste un milion de case din Regatul Unit”.

Un fost partener al lui Dan Adamescu pregătește o nouă centrală pe biogaz CITEȘTE ȘI Un fost partener al lui Dan Adamescu pregătește o nouă centrală pe biogaz

Marți, operatorul portuar Forth Ports a anunțat planuri pentru ”un hub de energie regenerabilă” la portul Leith din Scoția. Centrul propus, care ar fi susținut cu 40 de milioane de lire sterline (56,55 milioane de dolari) de investiții private, ar trebui să acopere 175 de acri, dacă va fi construit.

Potrivit susținătorilor proiectului, acesta ar oferi ”o dana marină pe malul râului capabilă să găzduiască cele mai mari nave de instalare eoliană offshore din lume”.

viewscnt
Afla mai multe despre
equinor
marea nordului
proiect eolian offshore