Gigantul petrolier Sinopec din China raportează o cădere de 20% a profitului net la S1

Gigantul petrolier Sinopec din China raportează o cădere de 20% a profitului net la S1

Sursa foto: sinopecgroup.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 aug 2023

După o etapă de restricții majore în China și o revenire timidă a activităților economice, compania care concentrează cele mai importante rafinării afișează rezultate mai slabe la jumătatea anului față de perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Sinopec Corp, compania chineză cu cea mai mare capacitate de rafinare din industria petrolieră locală, a raportat un declin de 20,1% a profitului net semestrial, la 35,11 miliarde yuani (4,82 miliarde dolari), transmite Reuters. Este o performanță obținută în contextul unei scăderi de 1,1% a veniturilor, la 1,59 trilioane yuani (242,56 miliarde dolari).

Dinamica vine în contextul unei combinații între cotațiile mai joase pentru prețul petrolului brut și o majorare a capacităților rafinate și a livrărilor de poduse derivate din petrol.

FOTO Compania ungară Astrasun Solar a construit o centrală solară hibridă în Timișoara, pe un teren unde a găsit îngropate deșeuri industriale CITEȘTE ȘI FOTO Compania ungară Astrasun Solar a construit o centrală solară hibridă în Timișoara, pe un teren unde a găsit îngropate deșeuri industriale

Sinopec – ce este cel mai mare rafinor din lume – a procesat în total 126,5 milioane tone de petrol brut, cu 4,8% mai mult decât cu un an înainte și și-a sporit cu 18,5% vânzările de produse rafinate, la 116,6 milioane tone. Consumul intern are o creștere anualizată de 6,7%, în condițiile unui consum sporit în traficul auto și în industria aviatică pe măsură ce țara s-a redeschis și chinezii au călătorit mai mult.

În general, China a beneficiat de petrol ieftin din Iran, Venezuela și Rusia, în condițiile în care o parte din livrări au fost deviate dinspre lumea vestică în condițiile sancțiunilor internaționale.

Sinopec a produs 139,7 milioane barili de petrol brut în primele 6 luni anului, cu 0,02% mai mult decât la S1 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
sinopec
petrol