Grecia dublează ajutorul pentru plata facturilor la energie, în urma creșterii prețurilor

Grecia dublează ajutorul pentru plata facturilor la energie, în urma creșterii prețurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2021

Grecia va dubla subvențiile pentru plata facturilor la electricitate și gaze și plata unică anuală acordată celor cu venituri mici, astfel încât aceștia să își cumpere combustibil pentru încălzire pe perioada iarnii, măsuri destinate să îi ajute pe cetățenii greci să facă față creșterii prețurilor energiei, a anunțat vineri ministrul de Finanțe, Christos Staikouras, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Acest mecanism de sprijin finanțat de Guvern are un cost estimat la 500 milioane de euro, în creștere față de subvențiile de aproximativ 150 milioane de euro anunțate în septembrie, a explicat Staikouras la o conferință de presă.

WEBINAR \ CITEȘTE ȘI WEBINAR "EY ÎN DIALOG CU ANAF" Sfaturi pentru susținerea orală a contestației la ANAF, din partea șefului direcției, Alin Ghiurca - O sintetizare și o punctare a elementelor importante ar fi un lucru util din partea contestatarului

Acesta a avertizat: "Ne confruntăm cu o criză acută, mai mare în intensitate și mărime față de previziunile noastre inițiale", scrie Agerpres.

Prețurile europene de referință la gaze naturale au urcat cu peste 300% din ianuarie, din cauza nivelului redus al stocurilor, cererii ridicate din Asia și întreruperilor.

Creșterea prețurilor la energie a dus costurile la electricitate în Europa la cel mai ridicat nivel din ultimii ani și este puțin probabil ca situația să se schimbe până la finele anului, ceea ce înseamnă facturi mari cu încălzirea la iarnă pentru consumatori.

Ministrul elen al Energiei, Kostas Skrekas, prezent la conferința de presă de vineri, a declarat că subvențiile vor fi finanțate în special din veniturile obținute în urma vânzării cotelor de emisie de dioxid de carbon.

Măsurile vor include o subvenție de 18 euro pentru primii 300 de kilowați oră consumați în fiecare lună de gospodăriile grecești, față de un nivel de 9 euro anunțat în septembrie.

"Posibilitatea unei ierni grele intensifică temerile privind înrăutățirea suplimentară a crizei energetice", a apreciat Skrekas.

De asemenea, principala companie de utilități din Grecia, Public Power Corp. (PPC), firmă care este deținută de stat în proporție de 51%, va oferi și ea reduceri mai mari de prețuri gospodăriilor pentru a le ajuta să facă față majorării facturilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
energie
facturi