Green Genius, parte a Modus Group, controlat de antreprenorul lituanian Kestutis Martinkenas, pregătește investiții de 450 milioane euro în România

Green Genius, parte a Modus Group, controlat de antreprenorul lituanian Kestutis Martinkenas, pregătește investiții de 450 milioane euro în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2022

Green Genius, dezvoltator de energie regenerabilă, intenționează să construiască în România, până în 2025, centrale solare fotovoltaice cu o putere instalată totală de peste 500 MW pentru a genera energie verde.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Modus este deținut de antreprenorul lituanian Kestutis Martinkenas. Conglomeratul este implicat în afaceri cu energie regenerabilă, dar și furnizor de servicii de închiriere de mașini, trotinete electrice și biciclete.

"Observăm o creștere rapidă a cererii de energie regenerabilă în întreaga Europă. Obiectivele ambițioase ale Uniunii Europene în urmărirea modelului de neutralitate climatică încurajează țările să se concentreze din ce în ce mai mult pe dezvoltarea energiei regenerabile. Acum, când sectoarele sale energetice se află în faza de creștere rapidă, România are un potențial promițător pentru dezvoltarea de instalații solare. Din punct de vedere geografic, România are numeroase avantaje în ceea ce privește investițiile în energie solară, iar noi suntem pregătiți să investim aici în următorii ani", spune Ruslan Sklepovič, director general al Green Genius.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Green Genius face parte dintr-un grup internațional de companii, Modus Group, care operează pe 12 piețe europene, precum Lituania, Polonia, Italia, Spania.

În prezent, portofoliul total de proiecte fotovoltaice Green Genius Solar PV în curs de dezvoltare, în construcție sau deja implementate depășește 1,5 GW.                                                

În ultimii cinci ani au fost investite circa 445 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
modus group
modus romania
green genius
kestutis martinkenas
kestutis martinkenas romania
energei solara
parc fotovoltaic
energie regenerabila