Grupul E.ON SE a emis obligațiuni verzi în valoare de 750 de milioane de euro

Grupul E.ON SE a emis obligațiuni verzi în valoare de 750 de milioane de euro
scris 26 mar 2021

Grupul german E.ON SE, prezent și în România, a anunțat că a emis obligațiuni verzi în valoare de 750 de milioane de euro, cu scadență în luna octombrie 2032 și un cupon de 0,6%.

"Grupul E.ON SE a emis obligațiuni verzi în valoare de 750 de milioane de euro, cu scadență în luna octombrie 2032 și un cupon de 0,6%. Înainte de această tranzacție, la 1 martie, E.ON a introdus noul său Cadru de Obligațiuni Verzi, devenind astfel prima corporație din Europa care este deplin aliniată criteriilor taxonomiei UE privind activitățile economice durabile și proiectul de act delegat", a informat grupul.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Veniturile generate de aceste obligațiuni vor fi utilizate pentru proiecte sustenabile, care vizează atât rețelele energetice, cât și soluțiile pentru clienți, scrie News.ro.

Emiterea de obligațiuni a fost validată de un consorțiu bancar internațional. ABN AMRO, BofA Securities, Societe Generale și UniCredit au servit ca subscriptori activi.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid și E.ON Energie România, acestea desfășurând activități de distribuție, respectiv de furnizare a energiei și a soluțiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienți.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Grupul german E.ON a investit 1,7 miliarde euro în România, în ultimii 15 ani, în modernizarea rețelelor de distribuție și dezvoltarea de soluții energetice.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
obligațiuni verzi