Grupul francez Total cumpără Maersk Oil din Danemarca, într-o tranzacție de 7,45 miliarde dolari

Grupul francez Total cumpără Maersk Oil din Danemarca, într-o tranzacție de 7,45 miliarde dolari
scris 21 aug 2017

Total a convenit preluarea companiei daneze Maersk Oil, într-o tranzacție de 7,45 de miliarde de dolari despre care producătorul francez de petrol afirmă că va contribui la creșterea profitabilității și a fluxului de numerar, îmbunătățind și perspectivele dividendelor, transmite Reuters.

Grupul danez AP Moller Maersk vinde divizia Maersk Oil pentru a se concentra pe alte activități, inclusiv pe cele de transport naval, scrie News.ro.

Potrivit acordului, AP Moller Maersk va primi acțiuni Total în valoare de 4,95 de miliarde de dolari, iar grupul francez își va asuma datorii ale Maersk Oil de 2,5 miliarde de dolari.

Un fost șef al Electrica cumpără cu 670.000 de euro sediul propriului său furnizor de energie, după ce o firmă din același grup i-a cerut insolvența CITEȘTE ȘI Un fost șef al Electrica cumpără cu 670.000 de euro sediul propriului său furnizor de energie, după ce o firmă din același grup i-a cerut insolvența

Maersk intenționează să returneze acționarilor o mare parte din valoarea acțiunilor Total primite, în 2018 și 2019, sub forma unor dividende extraordinare, răscumpărări de acțiuni au distribuție de acțiuni ale grupului francez.

viewscnt
Afla mai multe despre
total
maersk oil