Sursele de energie regenerabilă au salvat mii de vieți și au făcut economii de zeci de miliarde de dolari pe parcursul a 8 ani în Statele Unite

Sursele de energie regenerabilă au salvat mii de vieți și au făcut economii de zeci de miliarde de dolari pe parcursul a 8 ani în Statele Unite
scris 21 aug 2017

Un studiu dat publicității recent vine să confirme efectele pozitive masive pe care folosirea surselor de energie regenerabilă le are pentru populație și industrie.

Dincolo de faptul că sursele fosile de energie sunt pe terminate, energia regenerabilă a fost preferată în istoria recentă nu doar pentru beneficiile financiare pe care le aduce, ci și pentru o serie întreagă de alți factori pozitivi care nu pot fi incluși în prețul de piață.

Folosirea energiei solare și eoliene în locul arderii de gaze și petrol reduce poluarea. Reducerea poluării scade nivelul de îmbolnăvire a populației, ceea ce, la rândul ei, reduce numărul zilelor de concediu, a cheltuielilor cu sănătatea și a numărului de morți premature.

Însă, cuantificarea beneficiilor pe care sursele de energie regenerabilă le aduc nu a făcut obiectul prea multor studii. Cea mai amplă cercetare de până acum pe această temă a fost realizată de cercetătorii de la americani de la Lawrence Berkeley Lab.

Un fost șef al Electrica cumpără cu 670.000 de euro sediul propriului său furnizor de energie, după ce o firmă din același grup i-a cerut insolvența CITEȘTE ȘI Un fost șef al Electrica cumpără cu 670.000 de euro sediul propriului său furnizor de energie, după ce o firmă din același grup i-a cerut insolvența

Studiul acestora vizează o perioadă de 8 ani, între 2007, când această piață abia făcea primii ani, și 2015.

În cei 8 ani au fost reduse emisiile de dioxid de sulf cu 1 milion de tone, de oxizi de azot cu 0,6 milioane de tone și de particule fine cu 0,05 milioane de tone. De asemenea, au fost reduce emisiile de dioxid de carbon, evitându-se cheltuieli cu mediul de 32 de miliarde de dolari.

Reducerea factorilor poluanți a ajutat la evitarea a aproximativ 7.000 de morți premature. Acest factor a dus la economisirea a 56 de miliarde de dolari care s-ar fi cheltuit în domeniul sănătății.

În total, pe parcursul celor 8 ani vizați de studiu, energia solară și eoliană au făcut economii de 88 de miliarde de dolari pentru economia Statelor Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie eoliana
energie solara