Grupul OMV lucrează la planuri de divizare. Apare OMV Chemicals

Grupul OMV lucrează la planuri de divizare.  Apare OMV Chemicals
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2021

Grupul austriac OMV lucrează la planuri de divizare a sa într-o companie energetică și una de produse chimice, a relatat publicația Kurier, adăugând că boardul nu a ajuns încă la o decizie referitoare la această propunere, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze articolul, care nu a citat nicio sursă de informare, dar a spus că OMV lucrează la o nouă strategie corporativă care va fi prezentată în primul trimestru al anului 2022, scrie News.ro.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Kurier a scris că un grup de lucru lucrează de patru săptămâni la proiect, care încă mai trebuie coordonat cu acționarii Mubadala din Abu Dhabi și holdingul de stat austriac OeBAG.

OMV a raportat vineri rezultate mai bune decât cele așteptate, în trimestrul al treilea, datorită parțial diviziei sale de produse chimice și materiale, centrată pe pachetul de 75% din acțiunile Borealis, al cărui fost șef Alfred Stern este acum directorul general al grupului.

Stern a spus că noua strategie se va concentra pe durabilitate. Conform planului raportat de Kurier, Borealis, împreună cu trei rafinării și benzinării, ar deveni OMV Chemicals.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Operațiunile de explorare și producție de energie ale grupului, precum și proiectele de energii regenerabile, vor fi împărțite într-o companie separată care va fi delistată de la bursă. OMV ar vinde un pachet majoritar de acțiuni la aceasta, probabil unor fonduri de investiții, afirmă articolul.

Potrivit ziarului, OMV ar putea atrage fonduri de 6 miliarde până la 8 miliarde de euro (9,25 miliarde de dolari) pentru ca afacerea de energie să investească în petrochimie.

Johann Pleininger, veteranul șef al OMV Exploration & Production, ar putea conduce compania de energie, a adăugat acesta.

OMV ar putea cumpăra restul de 25% din Borealis de la Mubadala pentru aproximativ 3-4 miliarde de euro, a adăugat ziarul.

Ambele companii ar putea deveni în cinci până la șase ani la fel de mari precum este OMV astăzi. Locurile de muncă vor fi păstrate și ambele sedii centrale vor rămâne la Viena, a mai scris Kurier.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
produse chimice