Grupul producător de petrol Saudi Aramco va anunța pe 3 noiembrie lansarea ofertei sale publice inițiale

Grupul producător de petrol Saudi Aramco va anunța pe 3 noiembrie lansarea ofertei sale publice inițiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2019

Grupul producător de petrol Saudi Aramco intenționează să anunțe lansarea ofertei sale publice inițiale pe 3 noiembrie, după ce a amânat-o în această lună pentru a da timp consultanților să atragă investitori majori, au declarat marți trei persoane apropiate situației, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul Kuwait Investment Authority (KIA),  Farouk Bastaki, a precizat marți că Aramco nu a abordat acest fond pentru a investi în ofeta publică, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Apple lansează AirPods Pro CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Apple lansează AirPods Pro

”KIA nu a fost abordat de Aramco sau de consultanții acestuia, iar KIA va evalua această investiție la fel ca ceilalți investitori”, a declarat Bastaki reporterilor, pe marginea unei conferințe pe teme de investiții organizată la Riad.

Sursele au mai spus că directorul general al Aramco, Amin Nasser, nu a fost prezent la conferința de marți pentru că se întâlnește cu investitori străini, înainte de ofertă.

Aramco a precizat marți că ”nu comentează zvonurile sau speculațiile. Compania continuă să colaboreze cu acționarii pentru pregătirea ofertei publice inițiale. Compania este pregătită, iar momentul va depinde de condițiile din piață și va fi ales de către acționari”.

Aramco va începe subscrierea pentru investitori a ofertei publice inițiale pe 4 decembrie, a anunțat marți canalul de știri Al-Arabiya, citând surse.

Gigantul producător de petrol va anunța prețul tranzacției pe 17 noiembrie, iar acțiunile își vor face debutul pe bursa din Arabia Saudită pe 11 decembrie, potrivit Al-Arabiya.

viewscnt
Afla mai multe despre
saudi aramco
listare bursa