Guvernul a aprobat deschiderea unei noi cariere de lignit la Complexul Energetic Oltenia

Guvernul a aprobat deschiderea unei noi cariere de lignit la Complexul Energetic Oltenia
scris 17 iul 2019

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, deschiderea unei noi cariere de lignit în cadrul Complexului Energetic Craiova, cu un potențial de trei milioane de tone pe an.

Practic, Hotărârea de Guvern permite trecerea în inventarul domeniului statului a perimetrului Roșiuța, viitor front de lucru minier pentru Complexul Energetic Oltenia, scrie Agerpres.

După lansarea informației de exit, Ministerul Energiei emite ExxonMobil autorizația pentru foraje geotehnice la Tuzla CITEȘTE ȘI După lansarea informației de exit, Ministerul Energiei emite ExxonMobil autorizația pentru foraje geotehnice la Tuzla

Reprezentanții ministerului precizează că aceasta este penultima etapă procedurală prin care în Roșiuța vor putea începe lucrările miniere pentru exploatarea zăcămintelor de lignit.

Din acest moment, Ministerul Energiei, reprezentant al statului român, va începe procedurile de concesionare către CEO a întregii suprafețe.

Potrivit ministrului Anton Anton, suprafața coridorului expropriat este de peste 1300 mp și va susține energia produsă de termocentralele Ișalnița și Craiova.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
lignit