Transgaz semnează un contract de 64 milioane euro cu trei firme autohtone ale căror venituri anuale cumulate nu depășesc 40 milioane euro

Transgaz semnează un contract de 64 milioane euro cu trei firme autohtone ale căror venituri anuale cumulate nu depășesc 40 milioane euro
scris 17 iul 2019

Trei firme autohtone au câștigat un contract de modernizare a Stației de comprimare Onești și de Modernizare a Stației de comprimare Siliștea de la Transgaz în valoare de peste 64 milioane de euro, o sumă aproape de două ori mai mare decât cifrele de afaceri adunate ale contractorilor în anul 2018.

Valoarea contractului reprezintă aproximativ 65% din profitul net al Transgaz realizat anul trecut.

Liderul consorțiului câștigător al contractului este IRIGC Impex SRL, iar cei doi asociați sunt Euro Construct International SRL și Inspet SA.

IRIGC Impex SRL a încheiat anul trecut cu un profit de 587 mii lei, la o cifră de afaceri de 26,6 milioane de lei și are 194 de angajați.

La rândul său, Euro Construct International SRL a realizat în 2018 un profit de 343 mii lei, la o cifră de afaceri de 11,6 milioane de lei și are 50 de angajați.

Cea mai importantă firmă a consorțiului este Inspet SA cu o cifră de afaceri în 2018 de aproape 150 de milioane de lei, un profit de 1,3 milioane de lei și 33 de angajați.

Contractul proiectarea și execuția unei părți a proiectului „Consolidarea sistemului de transport din România, între Onești – Isaccea și inversarea fluxului la Isaccea” – faza 2, Interconectarea Sistemului Național de Transport cu Sistemul Internațional și reverse flow la Isaccea – faza 2, cuprins în Programul de Modernizare și Dezvoltare Investiții pe anul 2019 al Transgaz.

Cele trei companii trebuie să depună o garanție de bună execuție în valoare de 6.430.000 euro (reprezentând 10% din Prețul Contractului fără TVA) și să semneze o asigurare pentru daune aduse terților (10% din valoarea Contractului pentru fiecare eveniment și 20% din valoarea Contractului, în agregat).

Consorțiul va fi obligat să achite mai multe penalități în caz de neîndeplinire a unor clauze contractuale, printre care 4.000 lei/zi, sumă reținută pentru întârzierea transmiterii Programului de Execuție sau 10.000 lei/zi pentru înlocuirea personalului cheie al Antreprenorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
isaccea
siliștea
onești
reverse flow