Guvernul italian pregătește măsuri pentru a atenua efectele scumpirii energiei

Guvernul italian pregătește măsuri pentru a atenua efectele scumpirii energiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2022

Premierul italian, Mario Draghi, a anunțat că pregătește un pachet de măsuri "de mare anvergură" pentru a atenua creșterea valorii facturilor la energie, atât pentru gospodării, cât și pentru companiile din țară, după ce, în ultimele luni, Executivul a alocat peste 10 miliarde euro în acest scop, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Guvernul nu uită prezentul și prezentul ne arată azi o realitate caracterizată de probleme ale familiilor și companiilor, din cauza creșterii prețurilor la energia electrică", a declarat premierul la Genova.

IKEA și-a transferat parcurile fotovoltaice din România cumpărate de la Vestas pe o singură firmă CITEȘTE ȘI IKEA și-a transferat parcurile fotovoltaice din România cumpărate de la Vestas pe o singură firmă

În acest sens, el a dat asigurări că pregătește un pachet de măsuri pentru a atenua această situație, pe care îl va prezenta "în următoarele zile", scrie Agerpres.

Prețurile la energie au crescut în ianuarie cu 38,6%, interanual, conform datelor Institutului Național de Statistică (Istat), care pune actuala inflație pe seama scumpirilor "fără precedent" din acest sector.

Subiectul prețurilor din facturile la energie și gaze este unul dintre cele mai fierbinți din Italia și, de aceea, concentrează în prezent acțiunile și reclamațiile unuia dintre partenerii coaliției, Liga de extremă dreapta a lui Matteo Salvini, mai scrie EFE.

Acesta a salutat anunțul premierului, deoarece, în opinia sa, acest fenomen reprezintă "o urgență națională pentru că amenință cu anularea beneficiilor fondurilor europene și împiedică recuperarea" după pandemia de coronavirus.

Salvini a făcut o comparație între facturile la electricitate ale unui comerciant din ianuarie 2021, de 2.915 euro, și din acest an, de 5.605 euro.

Până în prezent, Guvernul italian a aprobat o serie de decrete pentru alocarea de bani în vederea compensării creșterii facturilor la energiei, ultimul de 5,5 miliarde euro, astfel că, în total, alocările în acest sens au ajuns la 10,2 miliarde euro.

Însă, la ultima alocare, din 21 ianuarie, patronatul Confindustria a avertizat că măsurile punctuale pentru a frâna tendința de creștere "nu sunt suficiente" și că este nevoie de "un plan pe termen mediu și lung" privind aprovizionarea, de asemenea național.

viewscnt
Afla mai multe despre
mario draghi
italia
energie