Guvernul lansează programul Rabla la electrocasnice

Guvernul lansează programul Rabla la electrocasnice
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 13 sep 2018

Bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2018 al Administrației Fondului de Mediu a fost suplimentat, în ședința de joi a Guvernului, cu 714,7 milioane lei. Banii vor fi folosiți pentru suplimentarea primelor de casare acordate în programul Rabla la autovehicule, pentru începerea programului Rabla la electrocasnice, amenajarea stațiilor de încărcare autovehicule electrice, finanțarea de panouri solare în cazul gospodăriilor neracordate la rețeaua electrică și restituirea taxei de poluare.      

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Bugetul Fondului de Mediu pentru anul curent ajunge astfel la peste 1,12 miliarde lei.

Placări pardoseli și perete – ce ne propun cele mai elegante branduri italiene CITEȘTE ȘI Placări pardoseli și perete – ce ne propun cele mai elegante branduri italiene

Plafonul de finanțare pentru programul Rabla va fi suplimentat cu 198 milioane lei, atât pentru persoane fizice, cât și juridice. Suma reprezintă echivalentul a 30.000 de prime de casare, astfel că pentru anul curent vor fi asigurate în total 50.000 de prime, cu 78% mai mult decât anul trecut.

În urma suplimentării, va fi lansat și programul Rabla pentru electrocasnice, adresat persoanelor fizice, pentru care au fost alocate credite de angajament în valoare totală de de 20 milioane lei.

Antifrauda anunță controale la tranzacții în numerar și transporturi de mașini second-hand: \ CITEȘTE ȘI Antifrauda anunță controale la tranzacții în numerar și transporturi de mașini second-hand: "Prețul mic al unei mașini la mâna a doua poate ascunde mai mult decât probleme tehnice"

Suma de 92 milioane lei a fost alocată pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, care va încuraja dezvoltarea infrastructurii pentru vehicule nepoluante, prin amenajarea a aproximativ 1.200 puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice. 

Alte 460 milioane lei sunt destinate pentru achiziționarea de vehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.

Suplimentarea bugetară va acoperi, totodată, și majorarea pragului maxim de achiziționare de către institituții și autorități publice a vehiculelor electrice, prin programul Rabla Plus, de la 18.000 la 35.000 euro. 

Decizie la nivel UE: În cazul anulării unui zbor, compania aeriană trebuie să ramburseze și comisioanele percepute de intermediari la bilete, pe site-uri online, cu o singură excepție CITEȘTE ȘI Decizie la nivel UE: În cazul anulării unui zbor, compania aeriană trebuie să ramburseze și comisioanele percepute de intermediari la bilete, pe site-uri online, cu o singură excepție

În vederea asigurării sumelor necesare restituirii taxei auto au fost distribuiți 0,5 miliarde lei, din excedentul anilor precedenți, fiind asigurată pentru acest an suma totală de 1,345 miliarde lei.

De asemenea, 230 milioane lei sunt alocați pentru programul ”Centenarul Luminii”, care finanțează instalarea de sisteme solare fotovoltaice pentru gospodăriile izolate, neracordate la rețeaua de distribuție a eneregiei electrice.

Alte 6 milioane lei au fost alocate pentru finanțarea Centrului de Excelență NATO pentru protecția mediului, prin construirea unei clădiri verzi.   

viewscnt
Afla mai multe despre
fond
mediu
buget
rabla
plus
plafon
prime
electrocasnice
staii
incarcare
panouri
solare