Hidroelectrica vrea să cumpere CEZ Vânzare

Hidroelectrica vrea să cumpere CEZ Vânzare
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 25 sep 2022

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, intenționează să facă ofertă de preluare a CEZ Vânzare, unul dintre furnizorii de electricitate majori de pe piața locală, aflat în portofoliul grupului financiar și de asset management Macquarie din 2020, de când australienii au cumpărat principalele active românești ale cehilor de la CEZ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Consiliul de Supraveghere al companiei de stat a avizat deja oferta, iar ″legat de această potențială achiziție, în semestrul I 2022, Hidroelectrica a parcurs mai multe etape ale acestui proces competitiv″, se arată într-un document oficial al producătorului hidro.

Lucian Heiuș, șeful ANAF: Una din patru firme din România nu are cont bancar CITEȘTE ȘI Lucian Heiuș, șeful ANAF: Una din patru firme din România nu are cont bancar

Cele mai recente date ale ANRE arată că, la finalul lunii aprilie, CEZ Vânzare deținea ca furnizor o cotă de 6,2% din piața clienților finali de energie electrică din România, ușor sub cea a Hidroelectrica, de 6,59%.

Firma a terminat anul trecut cu venituri totale de aproape 2,7 miliarde lei și pierderi de peste 32 milioane lei.

Ucraina: Recolta de cereale în acest an ar putea scădea până la 54,1 - 55,7 milioane de tone CITEȘTE ȘI Ucraina: Recolta de cereale în acest an ar putea scădea până la 54,1 - 55,7 milioane de tone

În primăvară, Hidroelectrica a contractat servicii de consultanță ″necesare în realizarea de activități de fuziuni/achiziții a maximum 3 societăți care activează în domeniul furnizării energiei electrice", după cum a relatat Profit.ro.

Hidroelectrica are cea mai avantajoasă ofertă de furnizare concurențială pentru gospodăriile populației de pe piață și a ajuns la un număr de circa 300.000 de clienți casnici.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica furnizare energie
hidroelectrica preluare furnizor energie
pret energie
scumpire energie
cez vanzare
hidroelectrica ce vanzare