Hidroelectrica anunță că UCM Reșița, cea mai veche unitate industrială din România, va fi integrată în Hidroserv, după preluare, și respinge ″presiunile″ sindicatului, "specifice băieților deștepți": Trăim un moment istoric!

Hidroelectrica anunță că UCM Reșița,  cea mai veche unitate industrială din România, va fi integrată în Hidroserv, după preluare, și respinge ″presiunile″ sindicatului, "specifice băieților deștepți": Trăim un moment istoric!
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2023

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a anunțat că, după preluarea principalelor active ale Uzinei Constructoare de Mașini (UCM) Reșița, cea mai veche unitate industrială din România, înființată în 1771 și aflată în insolvență, acestea vor fi integrate în filiala sa de mentenanță Hidroserv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După cum a relatat Profit.ro, valoarea tranzacției prin care Hidroelectrica va prelua platformele industriale ABC și (parțial) Câlnicel ale UCM Reșița a fost convenită deja, la circa 68 milioane lei. Draftul de contract de vânzare-cumpărare a fost deja aprobat de către creditorii întreprinderii reșițene și mai trebuie să primească OK-ul din partea AGA Hidroelectrica. Luna aceasta a fost notificat și Consiliul Concurenței cu privire la viitoarea tranzacție.

Acum, anunțul a fost făcut după ce Sindicatul Național Hidroenergetica a organizat, astăzi, o acțiune de pichetare la sediul din Capitală al Hideoelectrica, sindicaliștii susținând că actuala conducere a companiei adoptă o politică ”de reducere mult sub prevederile Ordinului 96/2017 a lucrărilor de mentenanță” și că a stopat nejustificat lucrări de investiții în noi capacități de producere, fapt care ”nu este altceva decât un atentat la independența energetică a României″.

Digi a ajuns la un acord preliminar pentru a cumpăra activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania CITEȘTE ȘI Digi a ajuns la un acord preliminar pentru a cumpăra activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania

“Considerăm că, în mod deliberat, noul Directorat pune în pericol viitorul Hidroserv, societate ce tocmai își pregătea reinserția în circuitul economic prin ieșirea din situația de insolvență. Studiind componența Directoratului actual și perioada în care aceștia au avansat în funcții, cea în care Hidroelectrica se afla sub supravegherea administratorului judiciar Remus Borza, sperăm să nu ne aflăm în situația unei intenții de a scoate SSH Hidroserv de pe piața serviciilor de mentenanță, pentru a face locul altor firme «prietene» ale acestuia”, declarase secretarul general al Sindicatului Național Hidroenergetica, Cristinel Popescu.

Consorțiul format din Euro Insol a lui Borza și VF Insolvență SPRL, afiliată a firmei de avocatură Voicu & Asociații, este administratorul judiciar al UCM Reșița.

VIDEO Camera Deputaților: Legea \'fugarilor\' - adoptată de plen CITEȘTE ȘI VIDEO Camera Deputaților: Legea 'fugarilor' - adoptată de plen

Hidroelectrica a anunțat că a semnat astăzi un act adițional, prin care se prelungește cu un an acordul-cadru cu Hidroserv, subsidiara dedicată lucrărilor de mentenanță și dezvoltare.

Potrivit producătorului hidro, documentul ia în calcul condițiile actuale de piață în ceea ce privește costurile cu lucrările și serviciile prestate în domeniu, astfel încât să permită stimularea corespunzătoare a muncii și retenția personalului Hidroserv. Hidroelectrica spune că acest parteneriat strategic reprezintă un pas decisiv pentru asigurarea volumului necesar de lucrări esențiale, contribuind astfel la consolidarea poziției Hidroserv și la eforturile companiei îndreptate către ieșirea din insolvență.

DECIZIE Poliția locală îi va putea amenda pe conducătorii de trotinete electrice CITEȘTE ȘI DECIZIE Poliția locală îi va putea amenda pe conducătorii de trotinete electrice

″Trăim un moment istoric, pentru că ne aflăm în plină procedură de achiziție a UCM Reșița, cel mai vechi producător de echipamente pentru industria energetică și furnizorul a peste 90% din  aparatura instalată în obiectivele Hidroelectrica. Ne dorim ca, în termen de un an, să finalizăm integrarea acestei unități în Hidroserv, activitățile actuale ale celor două societăți fiind în totală congruență și având potențialul să aducă plusvaloare semnificativă atunci când sunt puse împreună. Ne aflăm într-o perioadă în care ne concentrăm pe maximizarea potențialului companiilor din portofoliu și dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în sprijinirea dezvoltării acestora astfel încât să asigurăm materializarea planurilor de dezvoltare ale Hidro asumate în fața acționarilor″, se arată în comunicatul Hidroelectrica.

Șeful Bundesbank consideră că este prematur pentru BCE chiar și să vorbească despre reducerea dobânzilor CITEȘTE ȘI Șeful Bundesbank consideră că este prematur pentru BCE chiar și să vorbească despre reducerea dobânzilor

Hidroelectrica respinge ferm tentativele sindicale de a exercita presiuni asupra conducerii Hidroelectrica în scopul forțării unor decizii, speculând perioade de incertitudine sau vulnerabilitate. Aceste tactici, specifice mai degrabă unei perioade a "băieților deștepți" din industria energetică, sunt contrare statutului actual de companie listată al Hidroelectrica, societate care si-a asumat că luarea deciziilor trebuie să fie transparentă, fundamentată și orientată către interesul pe termen lung.

Hidroelectrica rămâne angajată în consolidarea parteneriatelor strategice și în asigurarea unei dezvoltări durabile pentru întreaga sa rețea de subsidiare, inclusiv Hidroserv. Vom continua să investim în eficiență operațională și inovații tehnologice pentru a ne menține statutul de lider și pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a sectorului energetic în România″, mai afirmă Hidroelectrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica hidroserv
hidroelectrica ucm reșița
sindicatul hidroelectrica
remus borza
băieți deștepți energie