FOTO După 16 ani, Petrom colaborează din nou cu italianul care a adus în țară ButanGas-ul lui Iosif Constantin Drăgan. Parteneriat pentru stații de alimentare cu GNC și GNL

FOTO După 16 ani, Petrom colaborează din nou cu italianul care a adus în țară ButanGas-ul lui Iosif Constantin Drăgan. Parteneriat pentru stații de alimentare cu GNC și GNL
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 29 nov 2023

Gigantul OMV Petrom a încheiat un parteneriat cu Vulcangas România, subsidiara locală a companiei italiene Società Italiana Gas Liquidi SpA, pentru deschiderea de stații de alimentare cu gaz natural comprimat (GNC) și lichefiat (GNL).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Società Italiana Gas Liquidi SpA alimentează cu gaze naturale lichefiate (GNL), sub brandul Vulcangas, circa 90% din totalul parcului de autocamioane al Italiei ce funcționează cu acest tip de combustibil.

După cum a anunțat în premieră Profit.ro, italienii aveau în plan încă din 2022 construirea mai multor stații de alimentare în România, primind licență de furnizare de GNL din partea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) în martie anul trecut.

FOTO Primul SUV Huawei, lansat de gigantul IT cu partenerul Seres, a devenit rapid un succes de piață CITEȘTE ȘI FOTO Primul SUV Huawei, lansat de gigantul IT cu partenerul Seres, a devenit rapid un succes de piață

Costantino Amadei, administratorul Vulcangas România, vorbitor de limbă română, a relatat pentru Profit.ro că a venit prima oară în România în 1994, unde s-a ocupat de înființarea diviziei locale a ButanGas, compania de distribuție de gaz petrolier lichefiat (GPL) fondată în 1948 în Italia de omul de afaceri român Iosif Constantin Drăgan.

Acum, prima dintre stațiile parteneriatului OMV Petrom-Vulcangas se estimează că va fi operațională în anul 2025 și va fi instalată în stația Petrom din localitatea Chitila Sat, județul Ilfov, se arată într-un comunicat al companiei controlate de austriecii de la OMV. Stația va fi destinată atât transportului ușor de mărfuri, cât și autocamioanelor pentru transport greu.

FOTO După 16 ani, Petrom colaborează din nou cu italianul care a adus în țară ButanGas-ul lui Iosif Constantin Drăgan. Parteneriat pentru stații de alimentare cu GNC și GNL

Protest la sediul Hidroelectrica - Sindicaliștii reclamă că ”politica de reducere a lucrărilor de mentenanță și stoparea nejustificată a lucrărilor de investiții” reprezintă ”un atentat la independența energetică a României” CITEȘTE ȘI Protest la sediul Hidroelectrica - Sindicaliștii reclamă că ”politica de reducere a lucrărilor de mentenanță și stoparea nejustificată a lucrărilor de investiții” reprezintă ”un atentat la independența energetică a României”

Următoarele stații vor fi instalate în funcție de evoluția cererii de GNL și GNC în România, precizează sursa citată.

"Prin acest parteneriat continuăm diversificarea ofertei pentru mobilitate pentru transportul de marfă pe distanțe medii și lungi, susținând dezvoltarea pieței de GNL și GNC. Gazul natural poate fi o opțiune viabilă pentru tranziția către un transport mai curat", a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing.

FMI, Banca Mondială și Banca Reglementelor Internaționale vor colabora pentru prima oară la ”tokenizarea” unora dintre instrumentele lor financiare CITEȘTE ȘI FMI, Banca Mondială și Banca Reglementelor Internaționale vor colabora pentru prima oară la ”tokenizarea” unora dintre instrumentele lor financiare

Se estimează că transportul de marfă pe bază de GNL/CNG generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon cu aproximativ 15% mai redusă, emisii de oxizi de sulf cu 50% mai puține și aproape nu generează emisii de particule grele. Un camion alimentat cu GNL/CNG poate beneficia de o autonomie de până la 1.600 de kilometri.

"Apreciem colaborarea cu OMV Petrom pentru a aduce expertiza și experiența noastră în furnizarea de soluții de gaz natural lichefiat și gaz natural comprimat pe piața românească. Concentrarea noastră pe inovație, dezvoltare durabilă și servicii bazate pe calitate și siguranță pentru toți clienții noștri ne face să împărtășim aceleași valori cu partenerul nostru OMV Petrom. Având toate aceste instrumente și valori comune la îndemână putem deveni împreună actori importanți pe piața românească de gaz natural lichefiat și gaz natural comprimat", a spus Costantino Amadei, administratorul Vulcangas România.

FOTO Tranzacție surpriză: Producător canadian celebru de geci de lux cumpără o fabrică în România, care livrează și pentru alți giganți CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție surpriză: Producător canadian celebru de geci de lux cumpără o fabrică în România, care livrează și pentru alți giganți

Conform CV-ului său, Amadei s-a ocupat în perioada 1994-1996 de punerea pe picioare a joint-venture-ului dintre ButanGas și Petrom (în care italienii dețineau inițial 56%), din care compania națională românească a ieșit în 2007, după privatizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
vulcangas
butangas
stații alimentare gaz lichefiat
stații alimentare gaz comprimat