Hidroelectrica, cea mai profitabilă companie din România, lansează angajări. Explozie de contracte casnice

Hidroelectrica, cea mai profitabilă companie din România, lansează angajări. Explozie de contracte casnice
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2023

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica a aprobat, la propunerea managementului companiei, noua schemă de organizare internă a societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Schimbarea de organigramă, cu efecte asupra structurii interioare a Hidroelectrica, presupune suplimentarea structurii organizatorice cu 272 noi posturi destinate întăririi departamentelor societății, dar și restrângeri de activitate pentru zonele mai puțin solicitate funcțional (-53 de posturi).

Un oraș din Transilvania își va asigura aproape tot necesarul de energie electrică cu ajutorul unui parc fotovoltatic CITEȘTE ȘI Un oraș din Transilvania își va asigura aproape tot necesarul de energie electrică cu ajutorul unui parc fotovoltatic

”Ne bucură să putem anunța astăzi crearea de noi locuri de muncă într-una dintre cele mai profitabile și competitive firme românești: Hidroelectrica. Modificările recente ne vor permite accelerarea ritmului investițional, precum și consolidarea relației cu clienții prin îmbunătățire semnificativă a serviciilor oferite acestora”, spune Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

”Suntem într-o perioadă a provocărilor – trebuie să îndeplinim cu celeritate cerințele investiționale ale planului RePower Europe, ne aflăm în plin proces de listare la bursă, avem o creștere spectaculoasă a portofoliului de clienți pe zona de furnizare. În aceste condiții, modificarea de organigramă are în vedere creșterea eficienței companiei și întărirea capacității de răspuns pe segmente strategice: management de proiect, investiții, dezvoltare, trading și furnizare, suport pentru IPO.

În ceea ce privește activitatea de exploatare a centralelor hidroelectrice, trecem la implementarea normei de 5,2 salariati /post operativ pentru personalul operativ de tura. Aceste posturi nou inființate vor reduce numărul de ore suplimentare efectuate de către personalul de exploatare și vor ajuta la pregatirea schimbului de generații. Dorim să atragem și să motivăm personal bine pregătit și competitiv, capabil să aducă plus valoare companiei noastre”, spune Badea.

EXCLUSIV 11 companii, printre care Romgaz și OMV Petrom, interesate de achiziționarea primei exploatări offshore noi de gaze în Marea Neagră. Gigantul Carlyle cere 800 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV 11 companii, printre care Romgaz și OMV Petrom, interesate de achiziționarea primei exploatări offshore noi de gaze în Marea Neagră. Gigantul Carlyle cere 800 milioane euro

”Nivelul beneficiilor salariale oferite personalului nou angajat urmează să fie corespunzătoare cu nivelul salarial în branșă, cu contractul colectiv de muncă, precum și cu nivelul pachetelor de motivare oferite de societățile multinaționale cu care Hidroelectrica intră în concurență directă.  Facem precizarea că toate posturile vor fi scoase la concurs în mod public, pe site-ul societății noastre, și îi invităm pe cei interesați și care , evident, au pregătirea necesară cerințelor de ocupare a posturilor să urmărească anunțurile companiei”, adaugă acesta.

Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie din România, societatea înregistrând o cifră de afaceri de 6,3 miliarde lei în anul 2021 (ultimul an fiscal încheiat), mai mare cu 63% față de anul precedent, și un profit operațional (EBITDA) de 4,7 miliarde lei, de asemenea în creștere cu 71% (față de anul precedent). 

Hidroelectrica a intrat recent pe piața de furnizare de energie electrică, rata de creștere pe acest segment fiind una accelerată. Practic, într-o perioadă relativ scurtă, compania a ajuns de la circa 800 de locuri de consum pe segmentul casnic în anul 2019, la peste 500.000 la acest moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
locuri de munca