Hidroelectrica estimează un profit net de 1,13 miliarde lei anul viitor, la venituri totale de 3,33 miliarde lei

Hidroelectrica estimează un profit net de 1,13 miliarde lei anul viitor, la venituri totale de 3,33 miliarde lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2017

Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, estimează un profit net de 1,13 miliarde lei anul viitor și venituri totale de 3,31 miliarde lei, potrivit unor documente publicate pe site-ul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Hidroelectrica și-a planificat pentru anul viitor investiții de 862,3 milioane lei, potrivit News.ro.

De asemenea, compania preconizează pentru acest an un profit net de 992,5 milioane lei și venituri totale de 3,12 miliarde lei.

Acționarii Hidroelectrica urmează să aprobe în ședința din 2 noiembrie bugetul companiei pentru acest an.

Guvernul merge tot pe mâna sindicatului Morgan Stanley-Raiffeisen Capital pentru listarea Hidroelectrica. Consorțiul a fost angajat în urmă cu aproape 4 ani, după ce a învins mari concurenți CITEȘTE ȘI Guvernul merge tot pe mâna sindicatului Morgan Stanley-Raiffeisen Capital pentru listarea Hidroelectrica. Consorțiul a fost angajat în urmă cu aproape 4 ani, după ce a învins mari concurenți

Poiectul de buget a fost realizat în urmă cu mai multe luni și este posibil ca până la sfârșitul anului profitul net și cifra de afaceri să fie mai mari decât proiecțiile inițiale, având în vedere rezultatele de până în prezent, au declarat pentru News.ro reprezentații companiei.

Cheltuielile totale bugetate pentru acest an sunt de 1,88 miliarde lei, din care cele cu cheltuielile cu personalul sunt estimate la 331,16 milioane lei.

Compania și-a planificat investiții de 626,4 milioane lei în acest an.

OMV Petrom respinge acuzațiile de manipularea a pieței de electricitate: nu numai că nu a beneficiat de prețurile ridicate, ci, dimpotrivă, a fost afectată negativ CITEȘTE ȘI OMV Petrom respinge acuzațiile de manipularea a pieței de electricitate: nu numai că nu a beneficiat de prețurile ridicate, ci, dimpotrivă, a fost afectată negativ

De asemenea, Ministerul Energiei a pregătit un proiect de lege de prin care vrea să listeze 10% din societate.

În anul 2016, Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 1,36 miliarde lei, raportat la venituri totale de 3,39 miliarde lei.

În primul semestru al acestui an, societatea a înregistrat un profit net de 716 milioane lei, raportat la o cifră de afaceri de 1,705 miliarde lei.

Compania are circa 3.300 de angajați.

Hidroelectrica este una din cele mai profitabile companii de stat și unul din cei mai mari producători de energie din țară. Acționarul majoritar este Ministerul Energiei, cu 80,05% din capital, restul fiind deținut de Fondul Proprietatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
profit
buget
venituri
cheltuieli
investitii