Hidroelectrica oferă un discount de 10% pe 3 luni la energia electrică furnizată clienților casnici

Hidroelectrica oferă un discount de 10% pe 3 luni la energia electrică furnizată clienților casnici
scris 19 mar 2020

În timp ce autoritățile și-au rezervat dreptul de a plafona prețul la utilități, Hidroelectrica anunță pe perioada instaurării stării de urgență și nu numai acordarea unui discount de aproximativ 10% pentru energia furnizată clienților casnici care semnează un contract de furnizare concurențial cu compania producătoare de energie hidro. Prețul final rezultat se situează sub cel reglementat de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Astfel, energia electrică, provenită în proporție de 100% din surse regenerabile, este pusă la dispoziția clienților la un preț fix pe toată perioada contractuală, la care se aplică un discount pe o perioadă de 3 luni (aprilie-iunie 2020), un termen scadent de 60 de zile de la data emiterii facturii și posibilitatea transmiterii documentelor exclusiv on-line.

Prețul energiei active pe perioadă cu discount (lunile aprilie-iunie 2020) pentru clienții casnici este de 0,230 lei/KWh, pentru restul perioadei contractuale prețul fiind de 0,255 lei/KWh.

Dacă sunt adăugate și celelalte elemente ale facturii (tarife de distribuție, transport, cogenerare, certificate verzi) prețul final pentru un client casnic din București ar fi de 0,47925 lei/KWh pentru perioada aprilie-iulie și de 0,50425 lei/KWh pentru restul perioadei.

Spre comparație, prețul reglementat pentru furnizorul de ultimă instanță, Enel, stabilit de ANRE pentru București, este de 0,50404 lei/MWh (cu tot cu tarife de distribuție, transport, cogenerare, certificate verzi etc).

PREMIERĂ Cumpărătorii locali de pe OPCOM au fost plătiți să achiziționeze energia electrică în exces produsă în UE CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Cumpărătorii locali de pe OPCOM au fost plătiți să achiziționeze energia electrică în exces produsă în UE

Pentru clienții noncasnici prețul energiei active cu discount pentru lunile aferente trimestrului II 2020 se situează între 0,250 lei/KWh și 0,255 lei/KWh, funcție de consumul specific. Pentru restul perioadei contractuale prețul energiei active este de 0,275 lei/KWh, respectiv 0,270 lei/KWh.

”Ne dorim să venim în ajutorul oamenilor și al IMM-urilor din România. Energia verde pe care o produce Hidroelectrica trebuie să ajungă acolo unde este nevoie de ea, în mod direct și fără intermediari, la un preț corect, mult mai mic decât cel din prezent. Energia produsă de români trebuie să fie disponibilă astăzi, mai mult ca niciodată, pentru români. Este un moment în care solidaritatea este mai importantă decât oricând, un moment în care fiecare dintre noi trebuie să facă tot ce poate pentru a ajuta”, susține Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
oferta
hidroelectrica
energie
consumatori casnici
non-casnici
discout
urgenta