Hidroelectrica va inaugura luna viitoare hidrocentrala de la Bretea, o investiție de 58 milioane euro

Hidroelectrica va inaugura luna viitoare hidrocentrala de la Bretea, o investiție de 58 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2017

Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, va inaugura luna viitoare hidrocentrala de la Bretea, în județul Hunedoara, de pe râul Strei, după o investiție de 58 milioane euro, a declarat vineri pentru News.ro directorul general al companiei, Bogdan Badea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Va fi inaugurată în decembrie, au mai fost lucrări ce trebuiau terminate. Se lucrează într-un ritm alert. Este prima centrală făcută printr-o ivestiție publică după mulți ani”, a declarat vineri pentru News.ro directorul general al companiei, Bogdan Badea.

Hidrocentrala va avea o putere instalată de 12 MW.

Facebook lansează platforma Marketplace în România, concurent pentru OLX și alte site-uri de anunțuri CITEȘTE ȘI Facebook lansează platforma Marketplace în România, concurent pentru OLX și alte site-uri de anunțuri

”De asemenea, în acest an s-a semnat contractul pentru retehnologizarea pentru grupul 1 de la Călimănești. Urmează să se semneze și pentru grupul 1 de la Slatina. Vrem să accelerăm foarte mult activitățile care țin de retehnologizare și dezvoltare”, a subliniat directorul general al Hidroelectrica.

În plus, în acest an va fi reluată licitația pentru retehnologizarea hidrocentralei de la Vidraru.

”În următorii ani vrem să retehnologizăm și hidrocentrala de la Mărișelu, de la Râul Mare. Practic toate hidrocentralele importante din portofoliul Hidroelectrica vor intra în proces de retehnolgizare, ca să ne securizăm baza de producție”, a mențkionat Bogdan Badea.

Hidroelectrica vrea totodată să angajeze personal pe zona de investiții, dezvoltare/retehnologizare.

În plus, compania derulează proiectul de responsabilitate socială ”Hidroelectrica viitorului”, aflat la a doua ediție. Astfel, conducerea companiei a participat vineri la deschiderea oficială din acest an, la hidrocentrala Lotru-Ciunget.

Prin acest proiect, 600 de elevi vizitează hidrocentralele companiei și au posibilitatea de a cunoaște sectorul energetic.

Societatea a fost joi seara premiată la Gala Topului Național al Firmelor 2017, de către Camera de Comerț și Industrie a României, unde a luat locul întâi la categoria privind intreprinderile, dar și un premiu de excelență.

Compania a realizat în primele nouă luni ale anului un profit brut de 1,19 miliarde lei, raportat la o cifră de afaceri de 2,41 miliarde lei.

De asemenea, Ministerul Energiei a pregătit un proiect de lege de prin care vrea să listeze 10% din societate.

În anul 2016, Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 1,36 miliarde lei, raportat la venituri totale de 3,39 miliarde lei.

Compania are circa 3.300 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidrocentrala de la bretea
hidroelectrica