Hidroelectrica vrea să renunțe la lucrările începute privind amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Valea

Hidroelectrica vrea să renunțe la lucrările începute privind amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Valea
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2020

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din țară, vrea să abandoneze lucrările începute privind amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Valea Sadului-Vădeni. Directorul general al companiei, Bogdan Badea, a declarat pentru News.ro că investiția, începută în urmă cu mulți ani, nu este una rentabilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Subiectul va fi supus aprobării în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 12 martie.

”Aprobarea abandonării lucrărilor realizate pentru obiectivul de investiții 'Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Valea Sadului-Vădeni', cu toate costurile și implicațiile rezultate din documentația de abandon care se va elabora în acest sens conform prevederile legale în vigoare, în vederea închiderii titlului de investiții”, se arată în convocatorul publicat pe site-ul companiei.

Isabelle Kocher a fost înlăturată din postul de director general al Engie CITEȘTE ȘI Isabelle Kocher a fost înlăturată din postul de director general al Engie

Contactat de News.ro, directorul general al companiei, Bogdan Badea, a declarat că investiția nu este una rentabilă, fiind începută în urmă cu mai mulți ani.

”Este vorba de amenajări în care s-au băgat foarte mulți bani de-a lungul timpului, dar investiția nu este rentabilă. Proiectul presupunea construcția a două centrale și două baraje, în Valea Sadului și Curtișoara, dar nu au fost finalizate”, a declarat Bogdan Badea pentru News.ro.

Hidroelectrica furnizează circa 30% din producția totală a țării. În 2018, compania a înregistrat un profit net de 1,93 miliarde lei raportat la o cifră de afaceri de 4,26 miliarde lei.

La finalul lui 2018, Hidroelectrica avea 3.381 salariați și a raportat o producție de 17,23 TWh obținută în cele 208 hidrocentrale în exploatare (inclusiv cinci stații de pompare cu rol energetic), având o putere totala instalată de 6.444 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
jiu
bogdan badea