Trump acuză China de încălcarea embargoului impus Coreei de Nord, prin alimentarea cu petrol a Phenian-ului

Trump acuză China de încălcarea embargoului impus Coreei de Nord, prin alimentarea cu petrol a Phenian-ului
scris 29 dec 2017

Președintele american Donald Trump s-a declarat "foarte dezamăgit" de China, stat care, potrivit unui raport confidențial, dezvăluit pe surse în presa sud-coreeană, a permis livrarea de petrol către Coreea de Nord în pofida faptului că se afla sub sancțiune ONU.

Într-o postare pe Twitter, Donald Trump a precizat că China a fost "prinsă cu mâna-n sac”. Președintele american s-a declarat sceptic cu privire la posibilitatea existenței unei "soluții amiabile” la criza din Coreea de Nord dacă petrolul va fi exportat în continuare către Phenian. Anterior, China, negase orice încălcare a sancțiunilor la Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Armenia mizează pe energia fotovoltaică pentru a-și reduce dependența de Rusia CITEȘTE ȘI Armenia mizează pe energia fotovoltaică pentru a-și reduce dependența de Rusia

ONU a decis, săptămâna trecută, potrivit BBC, introducerea unor sancțiuni menite a reduce cu până la 90% a importurilor de benzină ale Coreei de Nord.

Cotidianul sud-coreea Chosun Ilbo a publicat un articol, în care citează oficialii ai guvernului asiatic, în care susține că tancurile petroliere chineze transportă în secret petrol către flota nord-coreană.

Potrivit publicației sud-coreene, transferuri ilegale de combustibil de la navă la navă au fost filmate de sateliții spion american de aproximativ 30 de ori începând cu luna octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
petrol
china
export