Iohannis a discutat cu șeful OMV Petrom despre exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi din Marea Neagră

Iohannis a discutat cu șeful OMV Petrom despre exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi din Marea Neagră
scris 27 sep 2016

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, o întâlnire cu o delegație a OMV Petrom, condusă de directorul general Rainer Seele, în cadrul discuțiilor fiind atins și subiectul exploatării zăcămintelor de hidrocarburi din Marea Neagră și al cooperării dintre companie și statul român.

Potrivit președinției, în cadrul întrevederii au fost prezentate direcții de dezvoltare ale companiei în contextul economic actual, oportunitățile deosebite de consolidare în plan regional a sectorului energetic, precum și nevoia de predictibilitate fiscală și legislativă în acest domeniu, care să mențină interesul pentru dezvoltare.

"Președintele României a subliniat faptul că independența și securitatea energetică pentru România sunt obiectivele sale esențiale, într-un context european al unei piețe integrate, bazate pe liber acces, concurență și competitivitate", se arată într-un comunicat.

Iohannis și delegația OMV a discutat și despre "potențialul deosebit al colaborării dintre OMV și ExxonMobil" privind exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi din Marea Neagră și despre angajamentul de cooperare și dialog dintre OMV și statul român.

viewscnt
Afla mai multe despre
iohannis
omv petrom