Iranul respectă prevederile Acordului de la Viena în dosarul nuclear, anunță AIEA

Iranul respectă prevederile Acordului de la Viena în dosarul nuclear, anunță AIEA

Yukiya Amano, directorul AIEA

scris 23 nov 2018

Iranul continuă să-și respecte angajamentele pe care și le-a asumat prin semnarea acordului asupra dosarului său nuclear, la Viena, în 2015, în pofida reimpunerii sancțiunilor americane, a anunțay joi Agenția Internațională a Energiei Atomice (AIEA), relatează Reuters

Această restabilire treptată a sancțiunilor americane are loc în urma retragerii Statelor Unite din acordul încheiat în iulie 2015 - semnat de Republica islamică, membrii Consiliului Permanent al ONU (Statele Unite, Franța, Regatul Unit, China, Rusia) și Germania - pe care președintele american Donald Trump l-a denunțat drept o ”greșeală îngrozitoare”, scrie News.ro.

Draft acord: Cetățenii UE și britanici vor continua să călătorească fără vize după Brexit, într-un context în care statele membre sunt incapabile să se protejeze reciproc, cum este cazul României pentru vize SUA CITEȘTE ȘI Draft acord: Cetățenii UE și britanici vor continua să călătorească fără vize după Brexit, într-un context în care statele membre sunt incapabile să se protejeze reciproc, cum este cazul României pentru vize SUA

Uniunea Europeană se declară, alături de Rusia și China, hotărâtă să salveze Acordul de la Viena, care încadrează activitățile nucleare iraniene, în schimbul ridicării progresive a sancțiunilor economice impuse Teheranului.

”Iranul își respectă angajamentele legate de Planul comun de acțiune globală (JCPOA)”, a declarat Yukiya Amano, directorul AIEA.

”Este primordial ca Iranul să continue să respecte complet aceste angajamente”, a îndemnat el, confirmând conținutul acestui raport confidențial, transmis săptămâna trecută țărilor membre ale agenției.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
aiea
acord nuclear
iran