Iranul respinge oferta SUA privind noi negocieri și susține că Washingtonul a încălcat vechiul acord nuclear

Iranul respinge oferta SUA privind noi negocieri și susține că Washingtonul a încălcat vechiul acord nuclear
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2018

Iranul a respins oferta SUA pentru noi negocieri, susținând că Washingtonul a încălcat termenii vechiului acord nuclear din 2015, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce președintele american, Donald Trump, a retras SUA din acordul nuclear cu Iranul din 2015, trimisul special al Statelor Unite în Iran, Brian Hook, a declarat miercuri că Washingtonul dorește să negocieze un tratat care include programul nuclear al Teheranului și comportamentul țării în regiune, scrie News.ro.

Hook a declarat că noul document nu va fi „un acord personal între două guverne ca cel precedent, dorim un tratat.”

Unor consumatori din România le-ar putea fi tăiate gazele pentru întrajutorarea altor state UE aflate în criză. Cine va fi protejat de această perspectivă CITEȘTE ȘI Unor consumatori din România le-ar putea fi tăiate gazele pentru întrajutorarea altor state UE aflate în criză. Cine va fi protejat de această perspectivă

Mohammad Javad Zarif, ministrul de Externe al Iranului, a respins pe Twitter caracterizarea vechiului document ca fiind „un acord personal” și a afirmat că a fost „un acord internațional garantat de ONU.”

„SUA și-au încălcat obligațiile din acord. Aparent, SUA doar se prefac că doresc pace”, a adăugat el în mesajul de pe Twitter, care conține și un videoclip cu un protestatar care s-a urcat pe scenă după discursul lui Hook și a afirmat că sancțiunile SUA rănesc poporul iranian.

Celelalte cinci puteri care au semnat acordul din 2015 – Franța, Germania, Marea Britanie, China și Rusia - au încercat să îl salveze, susținând că oferă cea mai bună șansă pentru a opri dezvoltarea unei bombe atomice. Teheranul susține că programul său nuclear este pentru generarea electricității și alte scopuri pașnice.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
sua
acord nuclear