Isabelle Kocher a fost înlăturată din postul de director general al Engie

Isabelle Kocher a fost înlăturată din postul de director general al Engie
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2020

Consiliul de Administrație al grupului francez de utilități Engie a decis joi să nu reînnoiască mandatul directorului general Isabelle Kocher și să numească o echipă managerială interimară până la găsirea unui nou șef care să accelereze procesul de transformare în companie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Consiliul de administrație "a decis să nu propună reînnoirea mandatului cu ocazia următoarei adunări generale, ceea ce va pune capăt atribuțiilor sale de director general", a informat grupul francez într-un comunicat de presă.

Tranzacție în pregătire: Pepco, cu 200 magazine în România, a fost scos la vânzare. Trei fonduri de investiții, deja cu operațiuni în România, pregătesc o ofertă substanțială CITEȘTE ȘI Tranzacție în pregătire: Pepco, cu 200 magazine în România, a fost scos la vânzare. Trei fonduri de investiții, deja cu operațiuni în România, pregătesc o ofertă substanțială

Înlăturarea lui Isabelle Kocher, singura femeie care conduce o mare companie franceză, nu constituie o surpriză având în vedere că se confruntă cu opoziția majorității membrilor consiliului de administrație și nu a reușit să obțină sprijinul statului francez, cel mai mare acționar de la Engie cu o participație de aproximativ 24%, scrie Agerpres.

Potrivit unor surse din apropierea Guvernului francez, autoritățile îi reproșează directorului Isabelle Kocher că a afectat valoarea companiei deoarece a vândut active la un preț prea mic. Un alt reproș este faptul că Isabelle Kocher a informat prea târziu consiliul de administrație despre unele decizii strategice.

viewscnt
Afla mai multe despre
isabelle kocher
engie