Isabelle Kocher a fost înlăturată din postul de director general al Engie

Isabelle Kocher a fost înlăturată din postul de director general al Engie
scris 7 feb 2020

Consiliul de Administrație al grupului francez de utilități Engie a decis joi să nu reînnoiască mandatul directorului general Isabelle Kocher și să numească o echipă managerială interimară până la găsirea unui nou șef care să accelereze procesul de transformare în companie, transmite Reuters.

Consiliul de administrație "a decis să nu propună reînnoirea mandatului cu ocazia următoarei adunări generale, ceea ce va pune capăt atribuțiilor sale de director general", a informat grupul francez într-un comunicat de presă.

Tranzacție în pregătire: Pepco, cu 200 magazine în România, a fost scos la vânzare. Trei fonduri de investiții, deja cu operațiuni în România, pregătesc o ofertă substanțială CITEȘTE ȘI Tranzacție în pregătire: Pepco, cu 200 magazine în România, a fost scos la vânzare. Trei fonduri de investiții, deja cu operațiuni în România, pregătesc o ofertă substanțială

Înlăturarea lui Isabelle Kocher, singura femeie care conduce o mare companie franceză, nu constituie o surpriză având în vedere că se confruntă cu opoziția majorității membrilor consiliului de administrație și nu a reușit să obțină sprijinul statului francez, cel mai mare acționar de la Engie cu o participație de aproximativ 24%, scrie Agerpres.

Potrivit unor surse din apropierea Guvernului francez, autoritățile îi reproșează directorului Isabelle Kocher că a afectat valoarea companiei deoarece a vândut active la un preț prea mic. Un alt reproș este faptul că Isabelle Kocher a informat prea târziu consiliul de administrație despre unele decizii strategice.

viewscnt
Afla mai multe despre
isabelle kocher
engie