Israelul și-a dat aprobarea preliminară pentru exploatarea unui zăcământ de gaze în largul Fâșiei Gaza

Israelul și-a dat aprobarea preliminară pentru exploatarea unui zăcământ de gaze în largul Fâșiei Gaza
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2023

Israelul și-a dat aprobarea preliminară pentru exploatarea unui zăcământ de gaze în largul Fâșiei Gaza, afirmând că va necesita coordonarea securității cu Autoritatea Palestiniană și statul vecin Egipt, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dacă va fi încheiat, acordul ar fi un impuls pentru economia palestiniană, care are nevoie de bani, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO CONFIRMARE Încep lucrările la conducta pentru gazele din cel mai mare zăcământ românesc din Marea Neagră CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO CONFIRMARE Încep lucrările la conducta pentru gazele din cel mai mare zăcământ românesc din Marea Neagră

Anunțând decizia privind proiectul Gaza Marine, biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu a declarat că progresul va depinde de ”menținerea securității și nevoilor diplomatice ale statului Israel”.

În timp ce Egiptul și Israelul produc gaze în estul Mediteranei de ani de zile, zăcământul Gaza Marine, aflat la aproximativ 30 km de coasta Fâșiei Gaza, a rămas nedezvoltat din cauza disputelor politice și a conflictului cu Israelul, precum și a factorilor economici.

Gaza Marine se estimează că deține peste 1.000 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, mult mai mult decât este necesar pentru alimentarea teritoriilor palestiniene și unele dintre ele ar putea fi exportate.

Autoritatea Palestiniană nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

"Așteptăm să știm cu ce anume au fost de acord israelienii. Nu putem lua o poziție bazată pe o declarație către mass-media", a declarat un oficial palestinian pentru Reuters.

Oficialul Hamas Ismail Rudwan a declarat pentru Reuters: ”Reafirmăm că oamenii noștri din Gaza au drepturi asupra resurselor lor naturale”.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
israel